bitkili akvaryum için canli seçimi

Cemilbicici

Yumurta
Üye
18 litre küçük bir bitkili akvaryum kuruyorum.
Ama içine hangi canliyi koymam gerektigine karar veremedim.
Bu konuda sizlerden yardim istiyorum.
(Birkac karides yada beta koymayi düsünüyordum)

*Akvaryumun içine Cuba,bocapo lanigera ve zeytin ekiyorum

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Bana kalırsa karides olur sadece ve güzelde olur fakat cuba karbondioksit,sıvı gübre vb. Vb. Yüksek gereksinimler ister ve bu gereksinimler karidese bu hacimde ağır zararlar verir. Cuba yerine ben olsam boş bırakırdım ön planı.

Caisssa

Yumurta
Üye
Topirak'a katılıyorum bencede karides akvaryumu olaak potansiyelde cuba konusunda belkide güçlü bir ışık ile yavaş gelişim gösterebvilirsiniz ama oldukça zor tabi karides olarak bloody mary yada sarı ateş neon öneririm forumlardada çok güzel rehberler var şimdiden iyi hobiler dilerim.

Cemilbicici

Yumurta
Üye
Bana kalırsa karides olur sadece ve güzelde olur fakat cuba karbondioksit,sıvı gübre vb. Vb. Yüksek gereksinimler ister ve bu gereksinimler karidese bu hacimde ağır zararlar verir. Cuba yerine ben olsam boş bırakırdım ön planı.
Öncelikle cevabiniz tesekkur ederim
Karideste karar kildim
Bloody mary yada mavi melek alacagim.
Cuba konusunda karar vermek icin gec kaldim, elime gecti ama guzel bir isk kaynagi aldim umarim basariya ulasirim.
Eger basarirsam foruma mutlaka fotograflarini atarim.
Açikçasi bitki almaya korkuyorum denebilir, planarya ve hidra riski beni buna sürükledi.Bu yuzden "Cuba" yi tohum seklinde aldim.
Topirak'a katılıyorum bencede karides akvaryumu olaak potansiyelde cuba konusunda belkide güçlü bir ışık ile yavaş gelişim gösterebvilirsiniz ama oldukça zor tabi karides olarak bloody mary yada sarı ateş neon öneririm forumlardada çok güzel rehberler var şimdiden iyi hobiler dilerim.
Sizede ayrica tesekkur ederim
Yakinimdaki bir arkadasimda mavi melek ve bloody mary turleri var
Yakin zamanda akvaryumum oturdugunda dusunecegim bunu
Ayrica bir sorum daha olacak mineral powder gibi birsey satiliyor, tabani olustururken lav kirigi ve ustune bitki topragi kullanacagim lav kirigi ustunde kullanirsam faydasini gorebilir miyim?

Caisssa

Yumurta
Üye
Öncelikle cevabiniz tesekkur ederim
Karideste karar kildim
Bloody mary yada mavi melek alacagim.
Cuba konusunda karar vermek icin gec kaldim, elime gecti ama guzel bir isk kaynagi aldim umarim basariya ulasirim.
Eger basarirsam foruma mutlaka fotograflarini atarim.
Açikçasi bitki almaya korkuyorum denebilir, planarya ve hidra riski beni buna sürükledi.Bu yuzden "Cuba" yi tohum seklinde aldim.

Sizede ayrica tesekkur ederim
Yakinimdaki bir arkadasimda mavi melek ve bloody mary turleri var
Yakin zamanda akvaryumum oturdugunda dusunecegim bunu
Ayrica bir sorum daha olacak mineral powder gibi birsey satiliyor, tabani olustururken lav kirigi ve ustune bitki topragi kullanacagim lav kirigi ustunde kullanirsam faydasini gorebilir miyim?
açıkçası akvaryum kurartken hep bir risk var aldığınız canlıdan tutunda topraktan bile akvaryumunuza zararlı şeyler gelebilir ama neyseki 21. yy yaşıyoruz ve neredeyse her problemin çözümleri bulunmakta bu yüzden sorun etmenize gerek yok. sadece karides yapacaksanız açıkçası ben gerekli görmüyorum çift katlı bir toprak oluşumu tabiki bu sizin bileceğiniz iş :) mineral powder ise anladığım kadarıytla karidesler için değil mi ? eğer öyleyse ve cidden güzel bir seyir zevki istiyorsanız kullanabilirsiniz ayrıca bazı satıcılar çok daha kaliteli karidesler için powderlar satıyorlar oldukça pahalı olsa da karidesleri çok ciddi oranda farklılaştırıyorlar bence.