Bitkilerin solması

FurkanD

Yumurta
Üye
Herkese iyi akşamlar, ocak ayında kurduğum lowtech bitkili akvaryumda son 1 aya kadar hiç sıkıntı yoktu fakat son zamanlarda bitkiler kökten kararmaya ve çok fazla yaprakları dökmeye başladılar sizce sebebi nedir ?

Zeminde lav kırığı ve hagen karışımı var, aydınlatma olarak mygos kullanıyorum ikinci el aldığım için tam özelliklerini bilmiyorum 3 kademe ayarı var, 3 kademeyi de denedim çözüm aydınlatmadan mı emin olamadım

Ekli dosyalar

• IMG20230717210205.jpg
    IMG20230717210205.jpg
    53.1 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG20230717210223.jpg
    IMG20230717210223.jpg
    26.7 KB · Görüntüleme: 15

DorukBey

Yumurta
Üye
Bende çok tecrübeli değilim. Ancak bende aynısını yaşamıştım ve büyük bir su değişimiyle olayı çözmüştüm. %50 belkide %60lık bir su değişimi yapabilirsiniz.Büyük ihtimalle su değerlerinizdeki bazı toksik maddeler sebep oluyor.

FurkanD

Yumurta
Üye
Bugün dip çekimi ve %50 su değişimi yaptım, uzayan sağlıklı bitkileri budayıp farklı yere ektim bu şekilde deneyip sonuçları yazarım. Umarım işe yarar tavsiye için teşekkürler bilgisi olan diğer arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim

YavuzEfe

Yumurta
Üye
Bugün dip çekimi ve %50 su değişimi yaptım, uzayan sağlıklı bitkileri budayıp farklı yere ektim bu şekilde deneyip sonuçları yazarım. Umarım işe yarar tavsiye için teşekkürler bilgisi olan diğer arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim
Aynı sorunu bende yaşadım, bir kaç bitkim tamamen yapraksız kaldı. Çözüm işe yarayacak mı diye gelişmeleri bekliyorum.

SkySea53

Larva
Üye
Herkese iyi akşamlar, ocak ayında kurduğum lowtech bitkili akvaryumda son 1 aya kadar hiç sıkıntı yoktu fakat son zamanlarda bitkiler kökten kararmaya ve çok fazla yaprakları dökmeye başladılar sizce sebebi nedir ?

Zeminde lav kırığı ve hagen karışımı var, aydınlatma olarak mygos kullanıyorum ikinci el aldığım için tam özelliklerini bilmiyorum 3 kademe ayarı var, 3 kademeyi de denedim çözüm aydınlatmadan mı emin olamadım
sıvı gübre kullanıyormusunuz?

FurkanD

Yumurta
Üye
sıvı gübre kullanıyormusunuz?
İlk önce kapsül gübre sonrasında düzenli olarak bir süre creaqua low tech sıvı gübre kullandım üstünde yazan ölçülerde, sonrasında bitkilerin formu düştüğü için bıraktım kullanmayı. Sıvı gübreyi ortalama 3-4 hafta kullandım

SkySea53

Larva
Üye
İlk önce kapsül gübre sonrasında düzenli olarak bir süre creaqua low tech sıvı gübre kullandım üstünde yazan ölçülerde, sonrasında bitkilerin formu düştüğü için bıraktım kullanmayı. Sıvı gübreyi ortalama 3-4 hafta kullandım
bitkiler çürümeye başlamış Eğer bitkinin en uç dallarında sorun yok ise sadece ışıksızlık nedeniyle çürümüştür. Ancak üst yaprakları da çürümüş ise o zaman besin eksikliği olabilir görseldeki bitkinin formundan anladığım kadarıyla besin eksikliği mevcut potasyum ve mikro element gübre takviyesi yapmanızı öneririm.

FurkanD

Yumurta
Üye
Elimde bulunan sıvı gübrenin içeriği bu şekilde sizce bunu kullanmalı mıyım birde sizin tavsiye ettiğiniz kullanım talimatı var mı ? Ekstra olarak kapsül gübre de var elimde. Hangisini tavsiye edersiniz ?

Ekli dosyalar

• IMG20230720184033.jpg
    IMG20230720184033.jpg
    35.7 KB · Görüntüleme: 6

SkySea53

Larva
Üye
önerim hem kapsül gübre hemde sıvı gübre kullanmanız elinizdeki gübreyi kullanabilirsiniz fakat çok etkili olacağını düşünmüyorum 6'lı dıy gübre seti alabilirsiniz N-P-K-ME-Fe-Ex. gübreyi 3 gün arayla 1 pump verebilirsiniz.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
excel gübre değil, lokal yosun giderici haberiniz olsun.

EastBlood

Yumurta
Üye
Benzer bir sorun bende de başladı ancak tankımda karides baktığım için herhangi bir gübre kullanmam zor. Başka bir çözümü var mı ? Örneğin %50 su değişimi felan...

SkySea53

Larva
Üye
excel gübre değil, lokal yosun giderici haberiniz olsun.
5'li gübre setlerinde sadece N-P-K-ME-Fe oluyor 6'lı gübre seti olarak satılanlarda excelde olduğu için onuda yazmak istedim herhangi bir yosun sorununda müdahale edebilmesi için.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
5'li gübre setlerinde sadece N-P-K-ME-Fe oluyor 6'lı gübre seti olarak satılanlarda excelde olduğu için onuda yazmak istedim herhangi bir yosun sorununda müdahale edebilmesi için.
bende gübre zannedip kullanmasınlar diye demek istedim.

Son düzenleme: