Bitkilerimin kökleri eriyor ne yapmalıyım?

furkandeveci

Yumurta
Üye
Herkese Merhabalar,

2 hafta önce ilk bitkili akvaryumumu kurdum. Hiç tecrübeli değilim, 10 lt lik bir akvaryumum var, bacopa, siamenis ve ceylon bitkilerim var. 2 adet ramshorn salgangoz var. Henüz başka canlı almadım. Işık olarak 30cm 4 renk led bar var.

İlk günler güzel gidiyordu ama zamanla bitkiler yerinden çıkmaya başladı. Bitkileri incelediğimde; tamamında bir zayıflık yoktu fakat bitkiler kök salmamış, altları erimeye başlamış. Zemin olarak bitki torfu ve üstünde akvaryum kumu var.

Bitkilerimin altları eriyor ne yapmalıyım?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yüksek ihtimal bitki torfu gübre içerdiğinden olmuştur. Bu tarz konular açarken daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi olur. Su sıcaklığı, kullanılan gübreler, akvaryum kumunun çeşidi gibi gibi. Rica etsem bitkilerin fotoğrafını ve kumun fotoğrafını atabilir misiniz?

furkandeveci

Yumurta
Üye
Yüksek ihtimal bitki torfu gübre içerdiğinden olmuştur. Bu tarz konular açarken daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi olur. Su sıcaklığı, kullanılan gübreler, akvaryum kumunun çeşidi gibi gibi. Rica etsem bitkilerin fotoğrafını ve kumun fotoğrafını atabilir misiniz?
Merhaba,

Suyun sıcaklığı ilk haftalar 20 dereceydi, ama şimdi 15 derecelerde su ısıtıcım yok. Gübre kullanmıyorum. Kum olarak mahalledeki petshopdan aldığım için türünü bilmiyorum ama içerisinde balık kılçıkları olan bir kum.

20221027_220145.jpg20221027_220152.jpg20221027_220158.jpg20221027_220209.jpg

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
dediğim gibi yüksek ihtimal kullanılan torfun içeriğinden dolayı.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Maalesef değiştirmek tek çözüm. Kimyasal gübre içermeyen topraklardan almalısınız. Özellikle yanlış hatırlamıyorsam sülfat birde nitrat içeren topraklar suyla tepkimeye girip zehirli bir bileşiği ortaya çıkarıyor fakat bileşiğin adını hatırlamıyorum maalesef.

furkandeveci

Yumurta
Üye
Maalesef değiştirmek tek çözüm. Kimyasal gübre içermeyen topraklardan almalısınız. Özellikle yanlış hatırlamıyorsam sülfat birde nitrat içeren topraklar suyla tepkimeye girip zehirli bir bileşiği ortaya çıkarıyor fakat bileşiğin adını hatırlamıyorum maalesef.
Çok teşekkür ederim.