Bitki akvaryumunda bilgi lazım

Muhammet18

Yumurta
Üye
Selam şuan bı bitki akvaryumu yapıyorum ve cam toprak felan hazır tatilin sonuna doğru da bitkileri alicam ama bilmek istediğim şeyler var.

1)gübreleme yi neden yapıyoruz ve gübreler den kaç tane almalıyım ve elinde olup kullanmayan var ise Dm den ulasabilir mi?

2) CO2 yi nereden alacağım. Türkiye'deki en küçük bitkili akvaryumu yaptığım için (1lt) 0.5 lik bı co2 yeter diye düşündüm ama bukadari bile 1000-2000 TL başka bulabileceğim yerler varmı bu bin ikibin TL olan yer Atakan petshop . Yani co2 yi nereden bulabilirim.

3)içinde karides beslersem gübrelerin yavrulara bir zararı olur mu.

4) ışıklandırma sistemi olarak LED ile kendim yapsam fazla sıkıntı olur mu.

5)cuba,kırmızı bitki ve bir bitki daha kullanacağım sizce iyimi

6) filtre olarak ne kullanmalıyım

Evet sorularım bunlar cevaplayan
herkese teşekkürler

Trakvaryum

Yumurta
Üye
Merhaba

Bende bitkili akvaryum kuruyorum şuanda. Konu hakkında bende çok bilgi sahibi değilim ama bence CO2 miktarı düşük ihtiyaç duyan bitkilere yönelebilirsin malum fiyatlar biraz pahalı . Ben sp.japan kullanıcam zemin bitkisi olarak ve yanına tilki kuyruğu düşündüm bakımıda kolay istersen aklında bulunsun. Filtre konusunda akvaryumun büyüklüğüne göre değişir, Pipo filtre,Şelale filtre veya dış filtre kullanabilirsin.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
1) Gübreleme akvaryumda bulunan bitkilerin su,toprak,artık yemler ve dışkılamadan yeteri kadar elde edemediği besinleri takviye etmek için verilir. Tabi bu besinlerin kullanılabilmesi için co2 ve uygun bir ışık kaynağına da ihtiyaç vardır. Gübrelerde kullanacağın bitki türlerinin ihtiyaçlarına göre Potasyum, Nitrat, Fosfat, Demir ve Micro Element içerikli gübrelerden alabilirsiniz. Marka olarak Seachem ve Reeflowers tavsiye ederim.

2) 1 LT bir hacimde nasıl bir bitkili akvaryum yapmayı düşünüyorsunuz tam çözemesemde o hacimde profesyonel bir set almak yerine DIY sistem kullanabilirsin.

3) Evet gübrelerin sadece yavrulara değil yetişkin karideslere de zararı olur gübreler doğrudan ölüme sebep olabilir. Ki gübre kullanılmasa bile karidesi 1lt bir akvaryumda beslemek hatta tüm canlıları 1lt gibi küçük bir hacimde beslemek yanlıştır. Boşu boşuna canlıya eziyet etmeyin derim sadece bitki olan bir akvaryum yapmanız daha iyi olur.

4) Kullanacağınız Led'e göre değişir. High-Tech akvaryumlarda powerled tercih ediliyor çoğunlukla ama sizin hacminiz dar olacağı için bitkileri yakma ihtimali de var 5630 smd led ile deneyebilirsiniz şansınızı.

6) 1lt bir akvaryum içine herhangi bir filtre sığdırabilir misin bilmiyorum bu konuda çok bir bilgim yok. Ama zaten kışın odan fazla soğuk ise bir ısıtıcı ya da yazın fazla sıcak ise bir soğutucu fanda edinmen gerekecek onlarıda kullanacağını düşünürsen dediğim hacim gerçekten çok çok yetersiz kalıyor içine daha bitkileri ekmek için kumda koyunca 1 lt değil 2 su bardağı su anca yer kalacaktır. Buda bitkiler içinde çok sağlıklı olmaz.

Muhammet18

Yumurta
Üye
Teşekkürler Beyler ve demek isterim benim gibi hatta benimkinden bile küçük bitkili akvaryum yapan var ve bende tr deki en küçük akvaryumu yapmaya karar verdim alt kısma bitki toprağı koyacağım LED de kendim yapacağım ve filtreyi de buldum küçük bı filtre hemde neyse gübre Gine de elinde olup kullanmayan var ise Dm den ulasabilir mi? Benim bitkilerin hepsi Orta derece co2 istiyor.
Merhaba

Bende bitkili akvaryum kuruyorum şuanda. Konu hakkında bende çok bilgi sahibi değilim ama bence CO2 miktarı düşük ihtiyaç duyan bitkilere yönelebilirsin malum fiyatlar biraz pahalı . Ben sp.japan kullanıcam zemin bitkisi olarak ve yanına tilki kuyruğu düşündüm bakımıda kolay istersen aklında bulunsun. Filtre konusunda akvaryumun büyüklüğüne göre değişir, Pipo filtre,Şelale filtre veya dış filtre kullanabilirsin.
Dostum sen ne besleyeceksin?

Muhammet18

Yumurta
Üye
Şimdi karar verdim 20 lt yapcam ve utgea bişi dicem diyelim benim bitkilerin hepsine gübre olarak demir gerekiyor ben gübre almasam demir içerikli kum alsam ne olur

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Şimdi karar verdim 20 lt yapcam ve utgea bişi dicem diyelim benim bitkilerin hepsine gübre olarak demir gerekiyor ben gübre almasam demir içerikli kum alsam ne olur
Diğer gübreler ile de destekleyeceksen bir sorun olmaz fakat direkt demir içerikli bir kum kullanmak yerine kullanacağın kumun altına ince bir laterit tabakası yaparsan daha iyi olabilir.

Muhammet18

Yumurta
Üye
Diğer gübreler ile de destekleyeceksen bir sorun olmaz fakat direkt demir içerikli bir kum kullanmak yerine kullanacağın kumun altına ince bir laterit tabakası yaparsan daha iyi olabilir.
Laterelit tabakasında diyer gübreler var mı