Bitki Akvaryumu Konusunda Yardım

UnKUrDuKeRİmm

Yumurta
Üye
bitki akvaryumu yapmayı düşünüyorum zemini nasıl yapmalıyım filtre almalı mıyım marka önerisi genel öneriler vb.
dc toprak kral#3270
Not: Ekonomik öneri :)

ieren4432

Yumurta
Üye
bu video serisini izleyebilirsin ama ben bitki akvaryumu hakkında bilgim yok ama filtre gerekmiyor diye biliyorum bitkiler için nitrat lazım onun içinde cüce vatoz / vatoz atarsan vatozlar dışkı çıkarınca nitrat oluşur zaten karbondioksit lazım ama onu balıkla çözebilirsin belki ışıktan rahatsız olmayan balık ile bide mavi yada beyaz ışığa timer bağlarsan 7 8 saat verirse günde ışığı yeterli olur kolay gelsin

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
öncelikle filtre çok önemli bir konu. Akvaryumunda balık varsa kesinlikle filtre olmalı diye düşünüyorum. Hele birde vatoz demiş arkadaş. Vatozlar fazla dışkılar, suyu çabucak kirletirler. Eğerki balık yükün çok olmayacaksa akvaryumunun litresini saatte 3 4 kere çevirebilecek bir askı filtre alabilirsin. Zemin konusu çok detay bir konu. Önemli olan ne tarz bitkiler bakacağın. Eğerki zor bitkiler bakmak istiyorsan farklı zemin gerekir. Kolay bitkiler istiyorsan farklı gerekir. Dolphin'in askı filtreleri kaliteli ve güzeldir.

Ömer50

Larva
Üye
bitki akvaryumu yapmayı düşünüyorum zemini nasıl yapmalıyım filtre almalı mıyım marka önerisi genel öneriler vb.
dc toprak kral#3270
Not: Ekonomik öneri :)
IMG-20220804-WA0006.jpgIMG-20220804-WA0010.jpgbenimde kuralı 2 gün oluyo bakteri oluşmasını bekliyorum filtre olarak ben dolphin sfp 16 aldım aşırı sessiz çok hoşuma gitti akvaryum 43 litre debisi yeterli benim için balık olarak neon tetra ve harlequin rasbora düşünüyorum

ieren4432

Yumurta
Üye
öncelikle filtre çok önemli bir konu. Akvaryumunda balık varsa kesinlikle filtre olmalı diye düşünüyorum. Hele birde vatoz demiş arkadaş. Vatozlar fazla dışkılar, suyu çabucak kirletirler. Eğerki balık yükün çok olmayacaksa akvaryumunun litresini saatte 3 4 kere çevirebilecek bir askı filtre alabilirsin. Zemin konusu çok detay bir konu. Önemli olan ne tarz bitkiler bakacağın. Eğerki zor bitkiler bakmak istiyorsan farklı zemin gerekir. Kolay bitkiler istiyorsan farklı gerekir. Dolphin'in askı filtreleri kaliteli ve güzeldir.
mesajımda dediğim gibi temel bilgiye sahibim öyle bitkiler hakkında bilgim yok ama nitrat için çoğunlukla vatoz kullanıldığını gördüm o yüzden yazdım yanlış bilgi ise affola

UnKUrDuKeRİmm

Yumurta
Üye

Rafetolgun

Larva
Üye
Merhabalar, filtreyi yalnızca balıklara oksijen vermek maksadıyla kullanmıyoruz. Filtre kullanmaktaki maksat, akvaryum içerisinde faydalı bakteri popülasyonu oluşturmak ve döngüyü sürdürülebilir hale getirmektir. Sistemden filtreyi çıkarttığınızda tüm yük size biner. Daha sık değişim ve daha sık düzenleme gerektirir. Bitkili sistem dahi olsa, suyun belirli bir birikimden sonra (nitrat vb) muhakkak değişmesi ve yenilenmesi gerekir. Bahçe toprağı üzerine lav kırığı koymayı düşündüğünüzü yazmışsınız. Bu yöntemin adı Walstad Metodudur. Bu metod öylece yapıp bırakılırsa büyük sıkıntı doğurur :) Dilerseniz youtube'da walstad metodu akvaryum yazarak detaylı süreçlerini izleyebilirsiniz. Size tavsiyem, tabi nasıl bir dizayn var kafanızda ve hangi bitkileri düşünüyorsunuz bilmiyorum ama, en azından pipo filtreli veya tepe filtreli bir akvaryum kurun. Zeminde kalın taneli lav kırığı ve üzerine siyah veya tercih ettiğiniz renkte bitki kumu serin. Totalde tabanın kalınlığı en az 4 ila 5 cm olsun (bitkilerin iyi tutunması ve kök gelişimi için) Eğer acemiyim ve bakımı en kolay bitki arıyorum derseniz dev saz bitkisini muhakkak öneririm. En basit aydınlatmada dahi çok güzel gelişecek ve zeminden filizler vere vere akvaryum tabanını saracaktır. Uzayan formu ile akvaryumda sazlık ortamı oluştururlar :)