Birden Fazla Koloni Bakımı Tavsiye

Thorin

Yumurta
Üye
İyi forumlar,

Bende şuan 2 messor, 2 tetra, 1 lasius kolonisi var. 5 i de bu sene yumurtlayarak başladı 10-15 işçiler arası.

Sorum da şöyle, messorleri gerçekten sevdim ve boyut olarak incelemek falan çok güzel. Ama lasius ve tetralar gerçekten çok küçükmüş. Şuan onları besleyip temizlemek falan baya zor. Bir de kaçıyor haylazlar.

Bu şekilde devam ediyorum taktik veya önereceği bişey olan var mıdır? Yoksa tetraları adadan göndermeyi düşüneceğim.

Teşekkürler

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tüpten besleme yapmak, zamanla kazandığınız tecrübe ile daha da kolaylaşacaktır. Eğer zorlanıyorsanız ufak bir outworld bağlamayı düşünebilirsiniz. Şimdilik fazla gezinen olmaz ama en azından beslemeniz kolaylaşır. Yiyeceği tüpün kenarına bırakmanız yeterli olur. Bundan sonra alacağınız kraliçelerin hepsinden 1 adet alırsanız bence daha güzel olur, önümüzde daha uçuş yapacak epey cins var. Şahsen 2 adet aynı cins koloniyi beslemektense farklı cinsleri beslemeyi tercih ederdim. 😊

Mücteba

Minör
Üye
İyi forumlar,

Bende şuan 2 messor, 2 tetra, 1 lasius kolonisi var. 5 i de bu sene yumurtlayarak başladı 10-15 işçiler arası.

Sorum da şöyle, messorleri gerçekten sevdim ve boyut olarak incelemek falan çok güzel. Ama lasius ve tetralar gerçekten çok küçükmüş. Şuan onları besleyip temizlemek falan baya zor. Bir de kaçıyor haylazlar.

Bu şekilde devam ediyorum taktik veya önereceği bişey olan var mıdır? Yoksa tetraları adadan göndermeyi düşüneceğim.

Teşekkürler
İleride zorlanmaya devam edersen sahiplendirebilirsin. Forumda baya kişi isteyecektir eminim.