Bir yeni hobici küllerinden doğmak istiyor, yardımcı olmanız dileğiyle diyelim :)

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Öncelikle forumdaki tüm abilerime, ablalarıma, büyüklerime, küçüklerime selamlar! Yanlış hatırlamıyorsam 4 yıl kadar öncesinde Tuğkan abiyi ve onunla birlikte bu hobiyi Murinus’un kaçtığı bir videonun (Türü yanlış hatırlıyor olabilirim..) keşfetime düşmesiyle tanıyıp KÇ’nin ara verdiği döneme kadar düzenli takip etmiş ve hatta bir iki kez kendimce hobiye başlama kararı dahi almıştım. Eh, o iş o dönem müsait olmadığımdan yok olup gitmişti ne yazık ki. Bu aralıktaki yıllarda Tuğkan abiyi Twitch’ten takip etmeye başladım ve sanırım bir ay öncesinde de Kç tekrardan sahalara dönme kararı almış. Biraz gecikmeli tüm yeni videoları izledikten sonra bu küçük kardeşiniz düşündü ve bu defa kesin bir şekilde hobiye atılmaya kararlı :). Maddi açıdan bu defa bir hobicik için müsait sayılırım ve genel olarak bilgi edinip, her şeyi düzenledikten sonra başlamak için tam bir yıla sahibim. Seneye yaz başlangıcı evimde düzenli birkaç koloni kurmuş olmayı umuyorum. Önümdeki en büyük engel şu an yarı cahil bir pozisyonda olmam :D. KÇ videolarını tamamen izlemiş olmama rağmen aradan geçen süre sonrası zaten eksik bilgiye sahipken şu an tam bir kara cahilim ve bu yüzden foruma dalayım dedim. Karıncalar, canlı yemler, bakımlar, belki az buz masraflar, Hayvanlar için tehditler, önemli noktalar ve karıncanın sol bacağından başlayıp koloninin düzenlemesine kadar her türlü eksik bilgiyi kapattıktan sonra başlamak istiyorum bu hobiye ve sadece karınca çiftliğim izleyerek bunu yapmamın doğruluğundan emin olamadım.. Bana ufak bir rehberlik yapıp yol gösterecek bir tane de olsa insancık lazım diyebiliriz. Bilgili kişilerin bunu görmesi ümidiyle, herkese iyi geceler ve şimdiden teşekkürler!

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Foruma hoş geldiniz. Arama kısmını kullanarak merak ettiğiniz bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Birçoğunu defalarca konuştuk farklı başlıklar altında. Yine de yeterli bilgiye ulaşamazsanız merak ettiğiniz şeyleri ilgili bölümlerde konu açarak sorabilirsiniz. İyi forumlar. 🙂