Bir türlü kraliçe bulamıyorum

Thetiss

Yumurta
Üye
Merhabalar, Ankara'da yaşıyorum. Etimesgut taraflarında yaşadığım bölgede keşfettiğim bir tane koloni var ve şu zamana kadar herhangi bir uçuş gözlemleyemedim. Her gün öğlen akşam özellikle yağmurlu güneşli günler arama yapıyorum fakat hiç bir kraliçeye rastlayamadım. Parktaki kaldırımlara vs. bakıyorum, yeşillik alanlara girmiyorum. Bu şekilde 4 haftadır arıyorum. Artık yaz da bitiyor, şansım daha da azalıyor diye düşünüyorum. Önerebileceğiniz taktik var mıdır? Bakmam gereken yerler vs.

AntWorld3456

Yumurta
Üye
Yağmurlu günlerde araman doğru nemin yüksek ve sıcaklığın 24-30 derece olduğu zamanlar çık zaten Messor ve Solenopsis uçuşları başladı elbette bulursun.İyi Hobiler.

hasoncetin

Yumurta
Üye
Hocam, ben de şu an bulamadım. Göksu’da yaşıyorum . Dün kesin yağmur yağdı ve nem oldu diye düşündüm ama yok.

Thetiss

Yumurta
Üye
Hocam, ben de şu an bulamadım. Göksu’da yaşıyorum . Dün kesin yağmur yağdı ve nem oldu diye düşündüm ama yok.
dün bende aradım baya ama bende bulamadım bol şans 2-3 tane bulursam yazarım isterseniz pek imkanlı gibi gözükmüyor ama

hasoncetin

Yumurta
Üye
Bakalım nasipte varsa artık.

Moderatör tarafında düzenlendi:

korsal

Yumurta
Üye
Tamamen şans işi . Yağmurdan sonra saatlerce aradım bulamadım . Hastanede acil servisin kapısında onlarca camponotus a denk geldim . 6 tane aldım 1 tanesi öldü 2 tanesi yumurtladi 3 tanesini daha bekliyorum .
Algıların açık olsun. Muhakkak bulursun .

hasoncetin

Yumurta
Üye
Tamamen şans işi . Yağmurdan sonra saatlerce aradım bulamadım . Hastanede acil servisin kapısında onlarca camponotus a denk geldim . 6 tane aldım 1 tanesi öldü 2 tanesi yumurtladi 3 tanesini daha bekliyorum .
Algıların açık olsun. Muhakkak bulursun .
Dün hep karınca yuvaların yanlarında gezdim, hatta major işçi gördüm hep. Belki şansıma bulurum dedim ama yok.

Thetiss

Yumurta
Üye
Dün hep karınca yuvaların yanlarında gezdim, hatta major işçi gördüm hep. Belki şansıma bulurum dedim ama yok.
Sana bir info vereyim dedim ben kraliçe karınca temin ettim bir arkadaşım sağ olsun... Ankara/Etimesgut'ta 18 Eylül'de hafif yağmur olacak. Sonbahar başlangıcı tam Messor uçuş zamanları. 18 Eylül'de güzel bir bak derim, akşam ışıkların altına da bakabilirsin kaçırma.

hasoncetin

Yumurta
Üye
Sana bir info veriyim dedim ben kraliçe karınca temin ettim bir arkadaşım sağolsun.... Ankara etiemsgutta 18 eylülde hafif yağmur olcak sonbahar başlangıçı tam messor uçuş zamanları 18 eylülde güzel bi bak derim akşam ışıkların altına da bakabilirsin kaçırma
Hocam ben Göksu tarafındayım elimde kraliçe var ama stres nedeniyle yumurtası ile ilgilenmiyor.

Işık tuzağı deneyebilirsin . YouTube da örnekleri var
Örnek link atabilir misin ?