Bir sorun yaşar mıyım?

Gökdennz

Nanitik
Üye
Hocamlar tüp eksikliği yaşadığım için şimdilik 17 işçili messor kolinimi bu formikaryuma almak istiyorum yoldaki işçiler çıktıktan sonra yaklaşık 28 işçisi oluyor, o zaman transfer etmek istiyorum. Fotoğrafta işaretlediğim yeri kullanacağım sadece gidiş yolunu pamukla tıkayarak alanı küçülteceğim ihtiyaç durumunda alanı büyüteceğim. Formikaryumda sorun olmaz gibi zaten fakat outworl bağlandığımda fazla stres olurlar mı? Outworlde çıkışlarında (büyüklükten dolayı stres yapıp araştırmaya çıkmamaları konusu) bir sorun yaşar mıyım? Kullanacağım outworl 7x9 cm. Formikaryum yine büyük gelirse pamukla küçültürüm o sorun değil.IMG_20240611_065621_N~2.jpg

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Daha küçük formikaryum yapmayıdene bence, ama pamukla kapasan da olur.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocamlar tüp eksikliği yaşadığım için şimdilik 17 işçili messor kolinimi bu formikaryuma almak istiyorum yoldaki işçiler çıktıktan sonra yaklaşık 28 işçisi oluyor, o zaman transfer etmek istiyorum. Fotoğrafta işaretlediğim yeri kullanacağım sadece gidiş yolunu pamukla tıkayarak alanı küçülteceğim ihtiyaç durumunda alanı büyüteceğim. Formikaryumda sorun olmaz gibi zaten fakat outworl bağlandığımda fazla stres olurlar mı? Outworlde çıkışlarında (büyüklükten dolayı stres yapıp araştırmaya çıkmamaları konusu) bir sorun yaşar mıyım? Kullanacağım outworl 7x9 cm. Formikaryum yine büyük gelirse pamukla küçültürüm o sorun değil.Ekli dosyayı görüntüle 37093
Yok sorun yaşamazsın hocam böyle şeylerin strese sokacağını zannetmiyorum

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
@Gökdennz hocam aklıma gelmedi, tüp yoksa şırınga da kullanabilirsin. Şırınganın deliğini ısı ile kapatıp setupu kur idare eder 10luk şırıngada.

Gökdennz

Nanitik
Üye
@Gökdennz hocam aklıma gelmedi, tüp yoksa şırınga da kullanabilirsin. Şırınganın deliğini ısı ile kapatıp setupu kur idare eder 10luk şırıngada.
İlk başta şırıngada bakıyordum hocam estetik olarak hoşuma gitmediği için tercih etmiyorum. Teşekkür ettim. En son çare ona dönüyorum ama alternatif bir şey bulamazsam.

ATHENA

Minör
Üye
Hocamlar tüp eksikliği yaşadığım için şimdilik 17 işçili messor kolinimi bu formikaryuma almak istiyorum yoldaki işçiler çıktıktan sonra yaklaşık 28 işçisi oluyor, o zaman transfer etmek istiyorum. Fotoğrafta işaretlediğim yeri kullanacağım sadece gidiş yolunu pamukla tıkayarak alanı küçülteceğim ihtiyaç durumunda alanı büyüteceğim. Formikaryumda sorun olmaz gibi zaten fakat outworl bağlandığımda fazla stres olurlar mı? Outworlde çıkışlarında (büyüklükten dolayı stres yapıp araştırmaya çıkmamaları konusu) bir sorun yaşar mıyım? Kullanacağım outworl 7x9 cm. Formikaryum yine büyük gelirse pamukla küçültürüm o sorun değil.Ekli dosyayı görüntüle 37093
Ytong un kenarları ince önlem al messorlar kaçabilir