Peki şuan yumurtlasa yer mi çünkü sarsılıp duruyorBir sorunu yok, genelde yumurta bırakmak için veya abdomenlerini temizlemek için bu şekilde dururlar.
Formica çok çabuk strese giren bir cins. Işıkdan bile çok çabuk rahatsız olabiliyorlar. Sarsılması ışıkdanda büyük bir problem.Peki şuan yumurtlasa yer mi çünkü sarsılıp duruyor
Formicalar çok stresli bir cinstir, bu yüzden olası bir sarsıntıda veya yüksek derecede stres olması durumunda yumurtalarını yeme ihtimali de epey fazla. Size tavsiyem titreşimsiz ve sakin bir yere kraliçeyi koymanız ve ilk işçisini çıkarana kadar fazla bakmamanız ve ellememeniz.Peki şuan yumurtlasa yer mi çünkü sarsılıp duruyor
Kısaca yeme ihtimali var. Bundan dahada büyük bir problem olan formikasit salınımı var. Eğer çok bakıyorsanız kraliçenizi kaybedebilirsiniz.Formica çok çabuk strese giren bir cins. Işıkdan bile çok çabuk rahatsız olabiliyorlar. Sarsılması ışıkdanda büyük bir problem.
Haftada bir baksanız bile strese girebiliyor.Kısaca yeme ihtimali var. Bundan dahada büyük bir problem olan formikasit salınımı var. Eğer çok bakıyorsanız kraliçenizi kaybedebilirsiniz.
Kısaca yeme ihtimali var. Bundan dahada büyük bir problem olan formikasit salınımı var. Eğer çok bakıyorsanız kraliçenizi kaybedebilirsiniz.
Haftada bir baksanız bile strese girebiliyor.
Canlıyı misafirliğe gittiğim yerde buldum ve şuan arabadayım canlı sarsılıp duruyor ama başka şansım yokFormicalar çok stresli bir cinstir, bu yüzden olası bir sarsıntıda veya yüksek derecede stres olması durumunda yumurtalarını yeme ihtimali de epey fazla. Size tavsiyem titreşimsiz ve sakin bir yere kraliçeyi koymanız ve ilk işçisini çıkarana kadar fazla bakmamanız ve ellememeniz.
Evinize götürdüğünüzde bana kalırsa en az 2 hafta sonra kraliçeye bakın. Zaten işçileri çıkana kadar görecek fazla bir şey yok. Bunun dışında olabildiğince az sarsmaya çalışın.Canlıyı misafirliğe gittiğim yerde buldum ve şuan arabadayım canlı sarsılıp duruyor ama başka şansım yok
Anlık olması sorun olmaz hocam. Sürekli olması problem.Canlıyı misafirliğe gittiğim yerde buldum ve şuan arabadayım canlı sarsılıp duruyor ama başka şansım yok
Evinize götürdüğünüzde bana kalırsa en az 2 hafta sonra kraliçeye bakın. Zaten işçileri çıkana kadar görecek fazla bir şey yok. Bunun dışında olabildiğince az sarsmaya çalışın.
Tamamdır teşekkürler , iyi hobilerS
Anlık olması sorun olmaz hocam. Sürekli olması problem.
Hocam kraliçenin birtane daha fotoğrafını atarmısınız rica etsem Formica'dan çok Camponotus'a benzettim de merakımı gidereyim. 🙂Tamamdır teşekkürler , iyi hobiler
Hocam mesosoma yuvarlağı andırıyor formica olduğunu sanmıyorum.Gerek yok hocam fotoğrafı yan çevirip bakınız. Kızıl renk, vücut yapısı ve boyut olarak direkt formica.
Ekli dosyayı görüntüle 49765
Yinede kesinlik belirtmiyorum tabiki. Arkadaş fotoğraf atarsa daha detaylı tartışabiliriz. 🙂Hocam mesosoma yuvarlağı andırıyor formica olduğunu sanmıyorum.
Hocam mesosoma yuvarlağı andırıyor formica olduğunu sanmıyorum.
Yinede kesinlik belirtmiyorum tabiki. Arkadaş fotoğraf atarsa daha detaylı tartışabiliriz. 🙂
Gerek yok hocam fotoğrafı yan çevirip bakınız. Kızıl renk, vücut yapısı ve boyut olarak direkt formica.
Ekli dosyayı görüntüle 49765
Benimki öldü haftalık kontrolde gördüm
Fotoğraf pek iyi denemez ama evet bana göre hala formica. 😊
Yakın çekim atabilirmisiniz hocam telefonun flaşını kullanarak mesosom tam görünmüyor.