Çıkınca atar mısın fotoğraf.Umarım öyledir.
Bu konuda bi bilgim yok ama claustral türlerde beslemenin artı bir etkisi oluyor mu şuan 3 campo var birinde vermeyi düşünüyorum eğer herhangi bi farklı tarafı olacaksaYapmış olduğunuz besleme işe yaramış, muhtemelen majör işçi pupası. Tebrik ederim.
Eğer bunlar ilk işçileriyse beslenme nedeniyle olduğunu söyleyemem pek. Ne kadar beslerseniz besleyin normal bir kraliçenin ilk işçileri nanitik olmalı.Componotus kraliçemin çokça pupa ve larvası var. Bir pupa ve bir larva baya büyük baştan beri şekerli su ve un kurdu pupasının kuyruk kısmıyla besleme yaptım. Sizce durum nedir, ne olabilir?
Yumurtlamadan önce proteinle beslerseniz daha fazla yumurta verir, larva evresinde proteinle beslerseniz ya larvalar daha çabuk pupa olur ya da daha gelişmiş doğarlar.Bu konuda bi bilgim yok ama claustral türlerde beslemenin artı bir etkisi oluyor mu şuan 3 campo var birinde vermeyi düşünüyorum eğer herhangi bi farklı tarafı olacaksa
Hocam ilk nanitik işçilerden sonra gelen 2. nesil yumurtalar normal ama değil mi ?Eğer bunlar ilk işçileriyse beslenme nedeniyle olduğunu söyleyemem pek. Ne kadar beslerseniz besleyin normal bir kraliçenin ilk işçileri nanitik olmalı.
Anormal bir durum, hatalı genetiği olan bir kraliçe.
Yumurtlamadan önce proteinle beslerseniz daha fazla yumurta verir, larva evresinde proteinle beslerseniz ya larvalar daha çabuk pupa olur ya da daha gelişmiş doğarlar.
Evet normal beslenip minör oluyorlar.Hocam ilk nanitik işçilerden sonra gelen 2. nesil yumurtalar normal ama değil mi ?
Peki hocam konuyla alakalı diye soruyorum bunları umarım konu sahibi arkadaş kızmaz. Şimdi diyelim ilk yumurtaları, ilk larvaları ama bir şekilde bunlar kaybedildi. Karınca sonraki postayı yumurtladı ve bu ikinci posta yumurtalarda nanitik mi oluyor yoksa normale mi dönüyor ? Belki arkadaşta böyle bir şey olmuştur gibi bir düz mantık kurdumEvet normal beslenip minör oluyorlar.
Heyecanla bekliyorum bende. Büzüşmeye başlamış bir pupa var küçük ilk o mu çıkar?Teşekkür ederim bilgilendirme için
Rica ederim, ben öyle olacağını düşünürdüm.Teşekkür ederim bilgilendirme için
Heyecanla bekliyorum bende. Büzüşmeye başlamış bir pupa var küçük ilk o mu çıkar?
Aaa siz de mi okudunuz o kitabı.❣️Founding Stage, dediğimiz Kurucu Aşamada en temel mekanizma genellikle bir larvayı hızlıca yetiştirmektir. Her ne kadar kurucu aşamada medya görmek yaygın bir şey ve hayatta kalma açısından mantıklı bir şey olmasa da polimorfizmin hayatta kalmayı ve iç gücü dağılımını arttırdığı dikkate alınırsa olmayacak şey değil. Anormal bir durum yok, kraliçenin genetiği bozuk demek de iddialı bir varsayım. Genetik çeşitlilik ve kuluçka yetiştirme stratejilerindeki farklılıklardan kaynaklanır. Her şey normal.
Bunun tam olarak sebebini anlamamız şu an biraz zor, kuluçka yetiştirme stratejilerle ilgili çalışmalar çok büyük ölçüde Solenopsis invicta ile sınırlıdır ve bunlar neler olup bittiğini anlamak için yetersizdir.
Tek bir media işçisi yetiştirilseydi bunun mantıksız bir yetiştirme mekanizması olduğundan bahsedebilirdik ama farklı boyutlarda birden fazla pupanın varlığı polimorfizm iç gücünü arttırır argümanını destekler nitelikte.
Sizin de, evet zaten çoğu çalışma genelde birbirlerini alıntıladıkları için mutlaka okumuş oluyorsunuz. 😊 Ben de dediklerinizin hepsine katılıyorum. 🥰👍🏻Aaa siz de mi okudunuz o kitabı.❣️
Harfiyen katılıyorum elinize sağlık.
Bu konu faydalı tartışmalar başlığına koyulmak için yeterlimi sizce?Sizin de, evet zaten çoğu çalışma genelde birbirlerini alıntıladıkları için mutlaka okumuş oluyorsunuz. 😊 Ben de dediklerinizin hepsine katılıyorum. 🥰👍🏻