Bir koloni aşırı büyüdükten sonra ne yapılır?

Druyyy

Yumurta
Üye
Selamun aleyküm arkadaşlar bir sorum olacaktı,Ben karınca işlerine yeni giriyorumda,Diyelim ki bi koloni sahibi olduk ve bu koloni artık formikaryuma bile sığmamaya başladı böyle bir şey mümkün mü? böyle bişey yaşanırsa doğaya salabilirmiyiz o formikaryumu hayatta kalırlar mı? yoksa koca koca formikaryumlara mı ihtiyacımız olur bilen birisi var mı? dediğim gibi yeni yeni başlıyorum bu işlere absürt bi soru olmuş olabilir kusurs bakmayın:)

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba, hobiye ve foruma hoş geldiniz. Beslediğiniz karınca türüne bağlı olarak değişse de tabii ki mümkün bu. Öncelikle kolonilerin o aşamaya gelmesi çok uzun sürüyor. Çoğu kişi o aşamaya kadar büyütmüyor zaten kolonilerini. O aşamaya geldiyseniz ve formikaryumunuz dolduysa yanına ekstra bir formikaryum daha yapabilirsiniz. Orası da dolarsa artık koloni çığrından çıkıyor zaten. Akvaryuma falan özel bi' alan yapıp orda yaşatabilirsiniz ya da dediğim gibi formikaryum ekleye ekleye ilginç bi kurulum yapabilirsiniz. Doğaya salarsanız ne olur bilemem. Belki adapte olamazlar doğaya, bilemiyorum🤷‍♂️.

Aşağıdaki linke eklediğim günlüğü inceleyebilirsiniz. Çok büyük bir Camponotus kolonisi:

Druyyy

Yumurta
Üye
Merhaba, hobiye ve foruma hoş geldiniz. Beslediğiniz karınca türüne bağlı olarak değişse de tabii ki mümkün bu. Öncelikle kolonilerin o aşamaya gelmesi çok uzun sürüyor. Çoğu kişi o aşamaya kadar büyütmüyor zaten kolonilerini. O aşamaya geldiyseniz ve formikaryumunuz dolduysa yanına ekstra bir formikaryum daha yapabilirsiniz. Orası da dolarsa artık koloni çığrından çıkıyor zaten. Akvaryuma falan özel bi' alan yapıp orda yaşatabilirsiniz ya da dediğim gibi formikaryum ekleye ekleye ilginç bi kurulum yapabilirsiniz. Doğaya salarsanız ne olur bilemem. Belki adapte olamazlar doğaya, bilemiyorum🤷‍♂️.

Aşağıdaki linke eklediğim günlüğü inceleyebilirsiniz. Çok büyük bir Camponotus kolonisi:
Çok sağolasın hocam baya açıklayıcı olmuş tesekkurler Sizi de biraz uğraştırdım kusurs bakmayasın