Bir baldaççi günlüğü

Vitobest

Yumurta
Üye
Selamlar ,

İlk ve özel olan kraliçemi dün gece yağmurdan sonra saat 23:00 sıralarında yarı baygın şekilde buldum kendiside bir baldaççiydi hemen Discord a girip yahu bu yaşar mı diye sordum durumu pek iyi değil gibiydi bacağından yaralıydı diğer dostlarında tavsiyesiyle kurtaramayacağımı anlayıp başka kraliçe aramaya çıktım 2-3 dakika sonra majestelerini cami duvarının kenarında tek başına takılırken buldum korkmuş ve bir delik arıyor gibiydi ,
Haliyle görünce bende korktum elimde bir tüp dokunup zarar vermeyede korktuğum için yaklaşık 15 dakika uğraşıp tüpe kattım eve koşa koşa gittim hemen yuvasını hazırlamalıydım pamuktu oydu buydu derken ilk kraliçem ve ben hobide yeniyken aşırı heyecanlıydım binbir türlü uğraşla majestelerini karanlık ve nemli bölgeye geçirdim üzerini kırmızı asetat kağıtla kapatıp birde karton kapattım ne olur ne olmaz diye ilk 3 gün açmayı pek düşünmüyorum heyecanlıyım acaba şekerli su versem içer mi
Durumu oldukça sağlıklı ofisten eve geçip nasıl diye bakmak için merakla bekliyorum
IMG_6583.jpeg

Kurtarmaya çalıştığım diğer kraliçemiz üfleyip dokununca hareket ediyordu ama maalesef bir böcükün yemeği oldu
IMG_6579.jpeg

Vitobest

Yumurta
Üye
Gün -3

Sanırım oldukça çekingen üzerinde kırmızı asetat kâğıt ve karton var fakat hala yumurta gözlemlenmiş değil 1 hafta hiç dokunmamaya çalışıcam

Vitobest

Yumurta
Üye
6-gün

Bir heyecanlı heyecanlı tüpün içinde duran (mahidevran sultan ) ne yapmış diye açıp baktığımda şoka uğradım yaklaşık 10 veya 15 yumurtası var ve onlarla ilgileniyor çok strese sokmak istemiyorum o yüzden henüz fotoğraf atmadım

Kaktusexxx

Larva
Üye
6-gün

Bir heyecanlı heyecanlı tüpün içinde duran (mahidevran sultan ) ne yapmış diye açıp baktığımda şoka uğradım yaklaşık 10 veya 15 yumurtası var ve onlarla ilgileniyor çok strese sokmak istemiyorum o yüzden henüz fotoğraf atmadım
Hayırlı olsun 😀
Fotoğraf bekliyorum.

Son düzenleme:

Vitobest

Yumurta
Üye
Gün -8 güncellemesi
Mevcutta bulunan messor kolonisine daha 2-3 tane majör işçisi var biraz sanırım yaşlı un kurdu verdim ortalık harman yerine döndü un kurdu içerde taklalar atıyor küçük işçiler pamuğun önünde ağızlarında pupalar larvalar nolur bizi dışarı çıkart diye yalvarıyor un kurdu kraliçenin yanında taklacı güvercin gibi dönüyor yav arkadaş bende bilmiyordum ki bunu öldüremeyeceklerini ne bileyim hepsi bir ısırık alsa yırtar diye düşünmüştüm velhasıl bir taraftan cımbızla un kurdunu yakalamaya çalışırken tüpün içinde öldüreyim dedim yemler pupalarla takla atıyor pupalar giriş kısmında abiyane tabirle çingen pazarı gibi ama tüm bu olup bitenleri mahidevran sultan yan tüpte izliyordu baktım daha da şevkli şevkli bakıyor dedim ki ben kraliçeme bide şekerli su patlatayım 3 damla şekerli suyu tekte içti ama nasıl içiyor bir damla bitiyor o bir damlayı bitirirken bende yan tüpteki hengameyle ilgileniyorum mahidevran tüpün içinde keyiften takla atıyordu o derece eğleniyordu messorlar garip bir rezillik yaşarken
IMG_6818.jpeg
Mahidevran şu şekil takılıyordu
Yumurtalar çok sağlıklı bu arada şimdi 2 gün filan hiç açmayacağım

Kaktusexxx

Larva
Üye
Gün -8 güncellemesi
Mevcutta bulunan messor kolonisine daha 2-3 tane majör işçisi var biraz sanırım yaşlı un kurdu verdim ortalık harman yerine döndü un kurdu içerde taklalar atıyor küçük işçiler pamuğun önünde ağızlarında pupalar larvalar nolur bizi dışarı çıkart diye yalvarıyor un kurdu kraliçenin yanında taklacı güvercin gibi dönüyor yav arkadaş bende bilmiyordum ki bunu öldüremeyeceklerini ne bileyim hepsi bir ısırık alsa yırtar diye düşünmüştüm velhasıl bir taraftan cımbızla un kurdunu yakalamaya çalışırken tüpün içinde öldüreyim dedim yemler pupalarla takla atıyor pupalar giriş kısmında abiyane tabirle çingen pazarı gibi ama tüm bu olup bitenleri mahidevran sultan yan tüpte izliyordu baktım daha da şevkli şevkli bakıyor dedim ki ben kraliçeme bide şekerli su patlatayım 3 damla şekerli suyu tekte içti ama nasıl içiyor bir damla bitiyor o bir damlayı bitirirken bende yan tüpteki hengameyle ilgileniyorum mahidevran tüpün içinde keyiften takla atıyordu o derece eğleniyordu messorlar garip bir rezillik yaşarken
Ekli dosyayı görüntüle 40850
Mahidevran şu şekil takılıyordu
Yumurtalar çok sağlıklı bu arada şimdi 2 gün filan hiç açmayacağım
Bidahakine kesip ver bence un kurdunu
hiç uğraşmazlar.

Vitobest

Yumurta
Üye
Gün 17-

Mahidevran sağlıklı, yumurtalar çok az larvaya dönüştü. Bu arada elimdeki un kurtları böceğe dönüştü, bende dışardaki karıncaları besledim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Vitobest

Yumurta
Üye
Üzerinden baya fazla gün geçti ve sizlere çok güzel görsellerle geldim.

Gün -30

Ya şunun güzelliğine bakın malum un kurtlarım böceğe dönüşmesiyle un kurtlarını dışarı salmıştım..
Mahidevran ise şuan çok keyifli sürekli açmıyordum bir iki yumurta pupaya dönmemiştir diye bide ne göreyim :)

IMG_7001.jpegIMG_6999.jpegIMG_6998.jpeg

Vitobest

Yumurta
Üye
Sizce çıkması için kaç günü kalmıştır ?
ona göre hazırlık yapacağım en azından ufak bir süre fikri verirseniz unutmamış olurum

Vitobest

Yumurta
Üye
Selamlar selamlar ,

Bu gün ilk işçimiz çıktı acayip güzel gözüküyor ilk şekerli suyu vericem
IMG_7216.jpeg

Vitobest

Yumurta
Üye
Selamlar, bugün Mahidevran sultan artık yalnızlığına son vererek çıkan ilk işçisinin ardından kişi sayısı yükselişe geçti.
Günlük olarak işçi sayımız 3'e yükseldi, bugün ki menümüzde sabah sosis verdik umarım yerler şekerli su takviyemiz akşama olacak.
İşçilerin rengi çöl kumu gibi çok güzel gözüküyor.
IMG_7234.jpeg

Vitobest

Yumurta
Üye
Şu an işçilerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bugün 4. işçimiz çıktı ve sosis ile şekerli su işlerini gördü.

Vitobest

Yumurta
Üye
İşçi sayımız 6'ya yükseldi pişmiş kıyma verdim, işçiler umarım yer yada kraliçeyi besler. 2 gün önce tavuk vermiştim sanırım yiyorlar.
IMG_7425.jpeg

Koraykbl

Nanitik
Üye
Sarı kula ver hocam işçiler kendine gelir😅