Binlerce mite var

Mr.burak.

Yumurta
Üye
Yardıma ihtiyacım var, 1 haftadır beyaz mitelerle savaşıyorum. Morio kurtlarını temizledim ama kolonilerde hâlâ var. Kolonilerin tüplerinin dışını temizledim ama içini nasıl temizleyeceğim bilmiyorum. Ne olur yardım edin.

1000014249.jpg1000014250.jpg

Mr.burak.

Yumurta
Üye
Koloniyi transfer et ve mite olan tüpü veya eşyaları sıcak suda beklet outworlde ufak ufak limon parçası koy.
Kullanmadığım bütün tüpleri yıkadım morio kurtları ve un kurdu böcekleri de dahil, 2 gün hava 10 derece olsa bile beklettim geri getirdim gitmişlerdir diye ama 2 gün sonra baktığımda yine binlerce vardı

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kolonilerde çok yoğun mite varsa, yapılabilecek en iyi şey, öncelikle kraliçeleri pamukçuk yardımıyla temizlemek, ardından olabildiğince fazla işçiyi kurtarmak ve son olarak hepsini temiz bir tüpe yerleştirmektir. Zor olacak şimdiden kolaylıklar dilerim.

Mr.burak.

Yumurta
Üye
Koloniyi transfer et ve mite olan tüpü veya eşyaları sıcak suda beklet outworlde ufak ufak limon parçası koy.
Koloniyi transfer edince miteler transfer edilen bölgeye gelmezmi

Kolonilerde çok yoğun mite varsa, yapılabilecek en iyi şey, öncelikle kraliçeleri pamukçuk yardımıyla temizlemek, ardından olabildiğince fazla işçiyi kurtarmak ve son olarak hepsini temiz bir tüpe yerleştirmektir. Zor olacak şimdiden kolaylıklar dilerim.
Hiçbir koloninin içinde ve kraliçede göremiyordum , morio kurtlarıdan şüphelendim ve trabsfer ettim şuan moriolarda gördüğün kadarıyla mite yok, un kurdu böceklerinide havalandırıyorum onlarıda duruma göre transfer ediceğim ama mite kaynağını hala bulamadım

Mr.burak.

Yumurta
Üye
Bende iki koloni var, ikisi de yan yana duruyor. Bir koloninin içinde miteler var, diğerinin içinse yok. Mite olan tüp, mitelerin çıktığı yer midir sizce

Içinde mite olan koloni;
Koloni öldüreyimmi sizce bundanmı çıkıyordur miteler
1000014265.jpg

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Üye
Miteların nerede oluştuğunu tespit edin, eğer tüpte oluşuyorlarsa bu tarz durumlarda manuel olarak karıncaları bir kaba toplayıp/döküp 1-2 saat havalandırmak bir çözüm olabilir. Havalandırırken kaba bir parça limon koyabilirsiniz. ( kabın etrafına bariyer süreceksiniz elbette ) Havalandırma bittikten sonra karıncalarınızı bir buzdolabına koyarak kalan miteların da zayıflamasını veya ölmesini sağlayabilirsiniz.
Bütün tüpler ve diğer eşyaları sıcak su ile yıkayın, masanızı iyice silin ve odanızı havalandırın. Bütün bunlar koloniyi epey strese sokacaktır ama koloniyi kaybetmektense bunları denemek daha iyi.
Bunlar zararlı değil diye biliyorum ama görsel açıdan kötü duruyor.Sirkeli su ve limonlu su ile temizleyebilirsiniz.
Miteların her türlüsü zararlıdır. Beyaz, kırmızı, kahverengi veya turuncu. Hiç fark etmez.

özcan

Larva
Üye
Bende iki koloni var, ikisi de yan yana duruyor. Bir koloninin içinde miteler var, diğerinin içinse yok. Mite olan tüp, mitelerin çıktığı yer midir sizce

Içinde mite olan koloni;
Koloni öldüreyimmi sizce bundanmı çıkıyordur miteler
Ekli dosyayı görüntüle 47789
Koloniyi öldürmene gerek yok cihan arkadaşımızın dediğini uygulayabilirsin fakat miteların diğer kolonileride bulaşmamasi icin o koloniyi uzak bir yerde tut

pegasuZX

Nanitik
Üye
Tuğkan abi "kolonileri mite bastı" diye video çekmişti ona bak.

Mr.burak.

Yumurta
Üye
Miteların nerede oluştuğunu tespit edin, eğer tüpte oluşuyorlarsa bu tarz durumlarda manuel olarak karıncaları bir kaba toplayıp/döküp 1-2 saat havalandırmak bir çözüm olabilir. Havalandırırken kaba bir parça limon koyabilirsiniz. ( kabın etrafına bariyer süreceksiniz elbette ) Havalandırma bittikten sonra karıncalarınızı bir buzdolabına koyarak kalan miteların da zayıflamasını veya ölmesini sağlayabilirsiniz.
Bütün tüpler ve diğer eşyaları sıcak su ile yıkayın, masanızı iyice silin ve odanızı havalandırın. Bütün bunlar koloniyi epey strese sokacaktır ama koloniyi kaybetmektense bunları denemek daha iyi.

Miteların her türlüsü zararlıdır. Beyaz, kırmızı, kahverengi veya turuncu. Hiç fark etm
bariyer olarak vazelin sürüyorum ama vazelinden kaçıyorlar, yanlışmı sürüyorum.