Görselde karıncamı varGörselde karıncalar bile zor görülüyor cinsini nereden bilelim.
Umbratus dan bahsediyorsanız eğer onlar sarıdan siyaha geçiş yapıyorlarSiz yine de kraliçesini bulursanız görselini bu konuya ekleyin belki parazitik bir tür de olabilir. Onların da işçileri sarı oluyor çünkü.
Sadece umbratus yok. 12-13 tane parazitik tür var ve de işçileri sarı oluyor.Umbratus dan bahsediyorsanız eğer onlar sarıdan siyaha geçiş yapıyorlar
Renginden çıkardılar büyük ihtimalleSorabilir miyim daha fotoğrafta karıncayı göremezken, siz cinsine hadi lasius dediniz, nasıl türüne flavius dersiniz?
Dostum o netliğe gerek yok az çok bilen bile yorumlar bu fotoğrafı 😁 bende direk gördüğümde lasius flavius dedim köyde her kayanın altında bunlardna vardı ve artık o kadar bunaldimki sadece bunları görmekten direk türünü ezberledim😳
Biz daha karıncayı göremiyoruz, adamlar türünü söylüyor.
Zor zaten yanlış olma ihtimali de çok yüksek. Ama sarı Lasius denince herkesin aklına ilk flavus geliyor. Kırmızı kafalı Messor denince akla hemen barbarus gelmesi gibi ama Türkiye'de barbarus yok bile.Lasius dersen anlarım ama flavius demek bence zor.
Hocam lasius denince akla flavus gelir dememiş ki sarı lasius denince akla flavus gelir demiş 😅Benim lasius deyince ilk niger aklıma gelir.![]()
Sorun yok 😅Görmemişim. Pardon.