Bilgili kişilerden cevap lütfen 🙏

Zed

Yumurta
Üye
Merhaba 15-20 işçili messor kolonim var şuan kendilerini boostluyorum. Tohum, ballı su, un kurdu, tartara, cırcır vs. kışa doğru beslemeyi azaltıp kış uykusuna yatırsam neminin bitmemesini sağlasam bu beslenme doğrultusunda bir koloni 3 aylık kış uykusu boyunca sadece tohumlarla yaşayabilirler mi ve kış uykusundan sonra 3-4 ay falan daha sadece tohumla yaşayabilir mi? Cevaplar önemli benim için şimdiden teşekkürler :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

YAKO

Larva
Üye
Merhabalar, boostlara devam edebilirsiniz herhangi bir sıkıntı yok kış uykusunda da tohumla yaşarlar ama ara ara şekerli su takviyesi yapabilirsiniz. Ama düşüşlerde yaşanabilir. Ayrıca bahar ayına giriyoruz bu kış uykusu muhabbeti nerden esti bir anda acaba farklı bir ülkede mi yaşıyorsunuz 😇 😂

Zed

Yumurta
Üye
Merhabalar, boostlara devam edebilirsiniz herhangi bir sıkıntı yok kış uykusunda da tohumla yaşarlar ama ara ara şekerli su takviyesi yapabilirsiniz. Ama düşüşlerde yaşanabilir. Ayrıca bahar ayına giriyoruz bu kış uykusu muhabbeti nerden esti bir anda acaba farklı bir ülkede mi yaşıyorsunuz 😇 😂
Askere gidicem seneye hocam :) o yüzden emekler boşa gitsin istemiyorum.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba 15-20 işçili messor kolonim var şuan kendilerini boostluyorum. Tohum, ballı su, un kurdu, tartara, cırcır vs. kışa doğru beslemeyi azaltıp kış uykusuna yatırsam neminin bitmemesini sağlasam bu beslenme doğrultusunda bir koloni 3 aylık kış uykusu boyunca sadece tohumlarla yaşayabilirler mi ve kış uykusundan sonra 3-4 ay falan daha sadece tohumla yaşayabilir mi? Cevaplar önemli benim için şimdiden teşekkürler :)
Şimdilik normal şekilde beslemeye devam edebilirsiniz. Kış yaklaştığında ve hava sıcaklıkları ortalama 10 derece ve altına düştüğünde, bir hafta boyunca düzenli besleme yaptıktan sonra, tüpte pislik olmadığından emin olarak tüpü dışarıda korunaklı ve üstü kapalı bir yere bırakabilirsiniz. Uykudan önce yeterli takviye yaparsanız uyku sırasında ekstra besleme yapmanız gerekmez, zaten o havada besinle fazla uğraşmazlar.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba, kışa doğru beslenmeyi arttırırsanız tohum bir kenara hiç beslemenize bile gerek yok. 2-3 ay idare ederler. Kış uykusunu da dolapta falan yapmayın sakın, balkona koyun yeterli.