Bettam'ın akvaryumunu değiştireceğim

xiedra

Yumurta
Üye
Merhabalar, 12 gün önce fil kulak betta almıştım ve geçici olarak 4-5 litrelik kare bir akvaryuma koymuştum. Bugün 20 litre akvaryum, ısıtıcı ve şelale filtre aldım. Bugün de çeşme suyunu şişelere kovalara doldurdum, dinlenmeleri için bıraktım. 2 gün dinlendirdikten sonra akvaryumu kuracağım. Lakin eski akvaryumdan ne kadar suyu yeni akvaryuma koymalıyım? 20 litreye kaç damla su düzenleyici damlatmam sağlıklı olur? Ve son olarak balığı nasıl, kaç dakika yeni akvaryuma aşılamalı alıştırmalıyım? Bilmem gereken başka şeyler varsa söylerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. 🙏🏻 Akvaryum ölçüleri 30x20x30 falan.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Eski akvaryumdaki bütün suyu yeni akvaryuma ekleyin, eski akvaryumdan çekerken pislikleri çekmemeye özen gösterirseniz iyi olur. Her su düzenleyicinin oranı farklı oluyor, üstünde ne kadar yazıyorsa o kadar ekleyin. 20-30dk aşılasanız yeter. Yeni akvaryuma geçirdikten sonra bir gün ışıkları açmayın. şelale filtre de ayarı varsa en düşük ayarda çalışsın. Bazen şelale filtre diye şelale aparatlı iç filtre satabiliyor akvaryumcular, fotoğrafını atmanız mümkün müdür?

YalnızGaripAdam

Larva
Üye
Eski akvaryumdaki bütün suyu yeni akvaryuma ekleyin, eski akvaryumdan çekerken pislikleri çekmemeye özen gösterirseniz iyi olur. Her su düzenleyicinin oranı farklı oluyor, üstünde ne kadar yazıyorsa o kadar ekleyin. 20-30dk aşılasanız yeter. Yeni akvaryuma geçirdikten sonra bir gün ışıkları açmayın. şelale filtre de ayarı varsa en düşük ayarda çalışsın. Bazen şelale filtre diye şelale aparatlı iç filtre satabiliyor akvaryumcular, fotoğrafını atmanız mümkün müdür?
Hocam eski akvaryumdaki suyu aktarmasına gerek yok. Damlama sistemi ile yaklaşık 1 saat boyunca yeni kullanacağı suya eski sudan damlatsın. Sıkıntı olmaz

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam eski akvaryumdaki suyu aktarmasına gerek yok. Damlama sistemi ile yaklaşık 1 saat boyunca yeni kullanacağı suya eski sudan damlatsın. Sıkıntı olmaz
Yeni kurulacak akvaryumun suyu oturmuş su değil, bakteri döngüsü tam oturana kadar yararı olacaktır. aksi taktirde nitrat patlaması yaşanma ihtimali var. Gerek yok riske, eski suyu koymak zarar vermez🙂.

Bu rehberi inceleyebilirsiniz.

YalnızGaripAdam

Larva
Üye
Yeni kurulacak akvaryumun suyu oturmuş su değil, bakteri döngüsü tam oturana kadar yararı olacaktır. aksi taktirde nitrat patlaması yaşanma ihtimali var. Gerek yok riske, eski suyu koymak zarar vermez🙂.

Bu rehberi inceleyebilirsiniz.
Bende biliyorun hocam akvaryum hobisinde yeni değilim. Kendi akvaryumlarımda kullandığım yöntemi söyledim.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bende biliyorun hocam akvaryum hobisinde yeni değilim. Kendi akvaryumlarımda kullandığım yöntemi söyledim.
Anladım, öyle bir şey iddia etmedim. Saygım var farklı yöntemlere, hobilerin bi kuralı yok sonuçta. Bende discuslarımda kullandığım yöntemi söyledim, dediğim gibi eski suyu koymanın hiçbir zararı olmaz aksine olası problemleri engelleyebilir.

xiedra

Yumurta
Üye
Filtre sizin dediğiniz gibi, iç filtre ve şelale filtre olarak kullanılabiliyor dedi de zararlı mı?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Filtre sizin dediğiniz gibi, iç filtre ve şelale filtre olarak kullanılabiliyor dedi de zararlı mı?
Betalar akıntı sevmiyorlar, sizinkinin aslında iç filtreden pek de bir farkı yok. İç filtrelerde biraz fazla akıntıya sebep oluyor. Mümkünse askı filtreyle ya da pipo filtreyle değiştirmenizi öneririm.