Bettam granül yem yemiyor

Bilalkadir

Yumurta
Üye
Bettamı alalı 3 hafta oldu. Aldığım günden beri granül yem yediremiyorum. İlk günlerde yem yemediği için panik yapıp kan kurdu aldım. Kan kurdunu yiyor fakat granülü asla yemiyor; ağzına alıp tükürüyor. Onu da şu şekilde yapıyor: Ben kan kurdu suyuna veya sarımsak suyuna batırınca, belki yemi beğenmemiştir diyip petshopa gittim, farklı yem aldım; onu da yemedi. Bu yemler açık, bayatlamış olabilir dedim, Tropical granül yem aldım; onu da yemedi. Sert olduğu için yememiştir dedim, farklı, daha yumuşak bir granül aldım; o da Tropical’in ama onu da yemedi. Bağımlı olduğunu düşünerek kan kurdunu tamamen kestim ve aç bıraktım. 7 gün aç kaldı. Bu sürede granül yem vermeyi denedim, yemedi. 6. günden sonra jel halde su piresi aldım, açlıktan ölmesin diye. Granül yemi nasıl yedirebilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

BerkBey

Nanitik
Üye
Benim bettalarımdan biri de granül yem yemiyor. Canlı su piresi ya da canlı artemia veriyorum. Dondurulmuş artemia da yemiyor. Bu tür durumlarda sabır önemli. Şu an hiçbir granül ve pul yem yemeyen bettam pul yem yemeye başladı. Tropical supervit flakes veriyorum. Su piresi ve artemia verirken ufalayıp bu yemden de veriyordum. Canlı yem yerken arada pul yem yediği için yeme alıştığını düşünüyorum. Tek bir balık üzerinden bu yorumu kesin olarak yapmak mümkün değil ancak sevdiği yemlerle birlikte yedirmek istediğiniz yemi karışık olarak vermeyi deneyebilirsiniz. Bir hafta deneyin, kaybınız en fazla sonuçsuz bir süreç ve %10 daha fazla su değişimi olur. Yakın zamanda dondurulmuş kan kurdu vermeyi de deneyeceğim kendi balığıma.