Betta Üretimi ve Isıtıcı sorunu

EbubekirKa

Yumurta
Üye
Merhaba şu an 20x20x20h mika bir akvaryumda 1 adet erkek betta besliyorum. Yanına aynı ölçülerde farklı bir kaba dişi bir betta alarak üretim yapmak istiyorum. Sorularım;

1) Üretim zamanı ikisini aynı yere alacağım yer kaç lt olmalı? Yüksekliği ve genişliği ne olmalı?

2) üretime kadar canlıları birbirlerini görecek şekilde yan yana koysam sorun olur mu?

3) Şu an yaz olduğu için ısıtıcı yok. Kışın ev ısısı en düşük 20 derece oluyor yine de ısıtıcı almalı mıyım?

4) Eğer ısıtıcı gerekliyse 2 tane ısıtıcı bana maliyetli gelecektir onun yerine akvaryumları yan yana koyup altlarına sürüngen tersryumlarında kullanılan ısıtıcı padlerden koysam olur mu?,

5) Erkek bettama herhangi bir tür eş alabilir miyim? Yani benim bettam halfmoon ve beyaz ben eş olarak halfmoon ve aynı renk yerine galaxy hmpk alsamda üretim yapabilir miyim?

6) Üretim için zamanın geldiğini nasıl anlayacağım? Yani bettaların ikisini birden bir gün alıp aynı yere koymayacağım herhalde değil mi?

DorukBey

Yumurta
Üye
1) Üretim zamanı dişiyi erkeğin yanına koyabilirsiniz. 20x20x20 akvaryum 8 litre oluyor yeterli diye düşünüyorum illaki ayrı bir yere koyucam derseniz litrelik büyük saklama kaplarınada koyabilirsiniz.

2)Canlıları yan yana koyman erkeğe çiftleşme dürtüsü verir yuvasını hazırlar dişiye kur yapar.
Bir süre sonrada birleştirirsiniz çiftleşme başlar.

3)Ben mini bir ısıtıcı almanızı tavsiye ederim. İnanın bana balığınıza renk gelecektir hareketlenecektir 26-28 derece önerilir genelde.

4)Tabiki, ısıtıcı pad’de kullanabilirsiniz.Üreticiler öyle kullanıyor genelde ama mali açıdan ısıtıcıdan kalır yanı olucağını sanmıyorum.

5)Bu konuda çok bir tecrübem yok ancak renk olarak değişik varyasyonlar çıkabilir yavrularda o yüzden genelde aynı varyasyonları kullanıyolar.

6)Üretim hakkında youtubeden videolara bakabilirsiniz. Burada uzun uzadıya anlatmama gerek yok. Oradan daha iyi anlarsınız.

YigitTr

Yumurta
Üye
1) 30x30x25 cm alanda ve 3 betta karşılayacak litrede olmasını öneririm çünkü alanları onların yaşamınıda etkiler.
2) şartları karşıladıktan sonra koyarsan rahat ederler.
3) Sıcaklık 15 derece altına inmezse sorun olmaz
5) aynı tür olursa daha iyi olur çünkü farklı farklı türlerden olursa uyumsuzluklar oluşabilir tabi bu senin kararın melez üretimde yapabilirsin uyum sağlarlarsa
6) üretim için iki farklı türün sağlıklı olduğu koşulların ortak yönlerini araştırıp ona göre aynı akvaryumda üretime başlayabilirsin. (aynı akvaryumda bu koşullar sağlandığı zaman birlikte tutmanı öneririm.)

DorukBey

Yumurta
Üye
1) 30x30x25 cm alanda ve 3 betta karşılayacak litrede olmasını öneririm çünkü alanları onların yaşamınıda etkiler.
2) şartları karşıladıktan sonra koyarsan rahat ederler.
3) Sıcaklık 15 derece altına inmezse sorun olmaz
5) aynı tür olursa daha iyi olur çünkü farklı farklı türlerden olursa uyumsuzluklar oluşabilir tabi bu senin kararın melez üretimde yapabilirsin uyum sağlarlarsa
6) üretim için iki farklı türün sağlıklı olduğu koşulların ortak yönlerini araştırıp ona göre aynı akvaryumda üretime başlayabilirsin. (aynı akvaryumda bu koşullar sağlandığı zaman birlikte tutmanı öneririm.)
15 derece hayvan için ölümcül bir derece. 20 derecede bile hareketsizleşir rengi gider halsizlik başlar. Heleki üretim yapılmak isteniyorsa 26-28 derece aralığı en sağlıklısı olacaktır.

YigitTr

Yumurta
Üye
15 derece hayvan için ölümcül bir derece. 20 derecede bile hareketsizleşir rengi gider halsizlik başlar. Heleki üretim yapılmak isteniyorsa 26-28 derece aralığı en sağlıklısı olacaktır.
Haklısınız, araştırmadan sıcaklık söylemem doğru değildi.