Betta tedavisi

Alperen72

Yumurta
Üye
Bir videoda yaralı veya hasta betta balıkları için kaya tuzu ve badem yaprağı(direkt olarak çevirdiğimde) kullanıyolardı. Bu işlemi petshoptan aldığımız balıklara 2-3 gün uygulasak bir sıkıntısı olur mu?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Balıkta sıkıntı yokken tuz kullanımı mantıksız olacaktır. Badem yaprağından kastedilen catappa yaprağıdır. Hint bademi diye de geçiyor. Sıkıntı olmaz kullanabilirsiniz.

bununla beraber günlüğümde bulunan bir akvaryum kurulumunda hangi yaprakları ve malzemeleri kullanabileceğiniz yazıyor, aşağıya link bırakıyorum. İncelemenizi öneririm.

https://karincaciftligim.com/threads/cati-kati-gunlukleri.7769/post-102509

Bu malzemelerin salgıladıkları hümik asit bazı balıklar için oldukça yararlı. Bu balıkların içinde beta da var.

Son düzenleme:

Begonza

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Tuz balığın dışında olan sümüksü yapıyı bozuyor bildiğim kadarıyla. O yapı bozukunca balık bakterilere ve hastalıklara açık hale geliyor.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Mukoza bahsettiğiniz. Mukozası savunmasız olan bazı türler var bunlarda kullanılması belki sakıncalı olabilir ama onu da sanmıyorum çünkü yavru discusların gelişimini hızlandırmanın bir etkeni de iletkenliği artırmaktır ve bunun için de tuz kullanılır. Bazı hastalıklarda tuz yararlı olabiliyor. Şunu da ekleyeyim, labirentli balıklarda bir kısım kullanılmamasını savunurken bir kısımda kullanılabileceğini söylüyor. Son olarak burda kullanılan tuz kesinlikle sofra tuzu değil, sofra tuzu ciddi zarar verir. Kaya tuzu olması gerekiyor. Belki sizin bahsettiğiniz tuzda sofra tuzudur.

Begonza

Koloni
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Mukoza bahsettiğiniz. Mukozası savunmasız olan bazı türler var bunlarda kullanılması belki sakıncalı olabilir ama onu da sanmıyorum çünkü yavru discusların gelişimini hızlandırmanın bir etkeni de iletkenliği artırmaktır ve bunun için de tuz kullanılır. Bazı hastalıklarda tuz yararlı olabiliyor. Şunu da ekleyeyim, labirentli balıklarda bir kısım kullanılmamasını savunurken bir kısımda kullanılabileceğini söylüyor. Son olarak burda kullanılan tuz kesinlikle sofra tuzu değil, sofra tuzu ciddi zarar verir. Kaya tuzu olması gerekiyor. Belki sizin bahsettiğiniz tuzda sofra tuzudur.
Benim bahsettiğim kaya tuzuydu. Yanlış biliyormuşum anlaşılan. Okuduğum yerde genel olarak yazılmıştı ama balığın türüne göre farklı etkiler gösterebiliyormuş sanırım.

Alperen72

Yumurta
Üye
petshoptaki bettalara baktım ve sağlıklı olduklarına emin olamadım ilk aldığımda neler yapsam daha sağlıklı hale getirebilirim.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
petshoptaki bettalara baktım ve sağlıklı olduklarına emin olamadım ilk aldığımda neler yapsam daha sağlıklı hale getirebilirim.
Sağlıklı görünmüyorlarsa almayın derim. Hastalık ilerledikçe tedavi etmesi zorlaşıyor. İlla bir şey yapmalıyım diyorsanız metilen mavisinin derişimini suyla düşürerek banyo yaptırabilirsiniz maksimum ki güçlü bir kimyasal, kullanımını çok zorunlu kalmadıkça tavsiye etmiyoruz. Balığı aldıktan sonra önlem almak da işe yaramayabilir çünkü çoğu hastalık bir noktadan sonra geri dönülemez oluyor. Zaten genelde kaliteli beslenen ve suyu daime kaliteli olan balık hastalıklardan korunuyor, hastaysa da atlatıyor. Balıkların fotoğraflarını atın buraya alıp almamak hakkında öneri verelim. Alırken yem yiyip yememesi de önemli. Yem yemeyen balıkta problem vardır, ona da bakabilirsiniz.

Alperen72

Yumurta
Üye
Sağlıklı görünmüyorlarsa almayın derim. Hastalık ilerledikçe tedavi etmesi zorlaşıyor. İlla bir şey yapmalıyım diyorsanız metilen mavisinin derişimini suyla düşürerek banyo yaptırabilirsiniz maksimum ki güçlü bir kimyasal, kullanımını çok zorunlu kalmadıkça tavsiye etmiyoruz. Balığı aldıktan sonra önlem almak da işe yaramayabilir çünkü çoğu hastalık bir noktadan sonra geri dönülemez oluyor. Zaten genelde kaliteli beslenen ve suyu daime kaliteli olan balık hastalıklardan korunuyor, hastaysa da atlatıyor. Balıkların fotoğraflarını atın buraya alıp almamak hakkında öneri verelim. Alırken yem yiyip yememesi de önemli. Yem yemeyen balıkta problem vardır, ona da bakabilirsiniz.
Anladım teşekkürler