Selamlar, acilen yardıma ihtiyacım var birkaç gündür bettama bakamamıştım yem atıp geçiyordum. Bugün baktığımda bu halden şu hale geldiğini gördüm napmalıyım çok yaşayacakmış gibime gelmedi ama...
(Eski halinin renk tonuyla bir nebze oynanmıştır öyle değerlendirirseniz sevinirim.)
Kuyruk erimesi stres ya da kötü su şartlarından kaynklı olur genelde. Öncelikle sorunun kaynağını bulun. Akvaryumda yapay bitki, taş vs.. çıkarın. Haftalık %30 su değişimi ve dip çekimini aksatmadan düzenli olarak yapın fazla yem vermeyin. Eğer canlıyı azot döngüsü oluşmadan eklediyseniz sudaki atık birikimindwn kaynaklı olabilir. Isıtıcı ve filtreniz yoksa mutlaka akvaryum hacmine uygun bir ısıtıcı ve filtre edinin.
Mikrop öldürücü damladan kasıt ne bilmiyorum ancak eğer metilen mavisi ise kesinlikle ana tankta uygulamayın akvaryumdan alacağınız bir miktar su ile birlikte canlıyı farklı bir yere ayırıp orada uygulayın. Bunu sadece metilen mavisi için değil genel olarak bütün ilaç tedavileri için yapın.
Tedavi için sera baktopur kullanabilirsiniz. Canlı yem ya da en azından kurutulmuş artemia, kan kurdu, yüksek proteinli yemler ile besleme yapın.