Beslenme alanı

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
IMG_20240822_210257_HDR.jpgIMG_20240822_210308_HDR.jpg
Beslenme alanı için böyle bir düzenek oluşturdum kenarına kaçmamaları için ne sürebilirim?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yapabileceğiniz birkaç farklı yöntem var. Elinizdeki malzemelere göre tercih yapabilirsiniz.

-Pamuğa pudra döküp kabın kenarlarına sürebilirsin. Pudrayı tek başına sürdüğün için bu bariyerin etkisi fazla uzun sürmez, tekrar yenilemen gerekir. Ama basit ve temizdir.

-Zeytinyağı ve pudrayı karıştırarak katı kıvamlı bir karışım elde edebilirsin. Bu karışımı kabın kenarlarına sürersen yine güzel bir bariyer işlevi görür. Sadece pudra sürme yönetime göre çok daha kalıcıdır.

-Pudra ile alkol karıştırmak: Bu yöntemi de tercih edenler var fakat burada seçeceğin alkolün çeşidi önemli. Bu bariyeri evde hazırlamanı tavsiye etmem. Hazırlayacaksan da gerekli araştırmayı yap mutlaka. Bu bariyerin eldesi diğerlerine göre daha zordur ama çok daha temiz ve kalıcıdır.

-Vazelin sürmek: Bu benim hiç kullanmadığım bir yöntem. Bazı hobiciler karıncalarını bu şekilde engelliyor. Ben denemediğim için kalıcılığı ve ne kadar engel olduğu hakkında yorum yapamacağım.

Aymet

Larva
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 42283Ekli dosyayı görüntüle 42284
Beslenme alanı için böyle bir düzenek oluşturdum kenarına kaçmamaları için ne sürebilirim?
Hocam hırdavatçılar gibi yerlerde çok ince örgü tel örgüler oluyo boşluklara onu yapıştırın. İki kat çapraz şekilde yapıştırırsanız boşlukları azalır kaçamazlar. Hatta bazı karınca satış sitelerinde vardır havalandırma teli diye sanırım onlar pahalı oluyo hırdavatcılardan ucuza temin edebilirsiniz. Bulursam fotoğrafını eklerim. Screenshot_20240822-223047.png

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Hocam hırdavatçılar gibi yerlerde çok ince örgü tel örgüler oluyo boşluklara onu yapıştırın. İki kat çapraz şekilde yapıştırırsanız boşlukları azalır kaçamazlar. Hatta bazı karınca satış sitelerinde vardır havalandırma teli diye sanırım onlar pahalı oluyo hırdavatcılardan ucuza temin edebilirsiniz. Bulursam fotoğrafını eklerim. Ekli dosyayı görüntüle 42288
Bende sineklik var ondan yapistiricam şuanda rlimde sıcak silikon yok aldığım zaman yapistiricam iki kat

Yapabileceğiniz birkaç farklı yöntem var. Elinizdeki malzemelere göre tercih yapabilirsiniz.

-Pamuğa pudra döküp kabın kenarlarına sürebilirsin. Pudrayı tek başına sürdüğün için bu bariyerin etkisi fazla uzun sürmez, tekrar yenilemen gerekir. Ama basit ve temizdir.

-Zeytinyağı ve pudrayı karıştırarak katı kıvamlı bir karışım elde edebilirsin. Bu karışımı kabın kenarlarına sürersen yine güzel bir bariyer işlevi görür. Sadece pudra sürme yönetime göre çok daha kalıcıdır.

-Pudra ile alkol karıştırmak: Bu yöntemi de tercih edenler var fakat burada seçeceğin alkolün çeşidi önemli. Bu bariyeri evde hazırlamanı tavsiye etmem. Hazırlayacaksan da gerekli araştırmayı yap mutlaka. Bu bariyerin eldesi diğerlerine göre daha zordur ama çok daha temiz ve kalıcıdır.

-Vazelin sürmek: Bu benim hiç kullanmadığım bir yöntem. Bazı hobiciler karıncalarını bu şekilde engelliyor. Ben denemediğim için kalıcılığı ve ne kadar engel olduğu hakkında yorum yapamacağım.
Ben vazelini bir kere denedim iki tane işçi kaybım oldu ikiside vazeline yapıştı o yüzden onu tercih etmiyorum ama pudrayı zeytinyağı ile karistirabilirim

Bide bu alttaki giriş kısmındaki açıklığı kapatan hamur silgi bir sıkıntı çıkarmaz dimi zaten ordaki çok küçük boşlukları kapatmak için yapıştırdım o boşluklardan karınca geçemez ama ne olur ne olmaz diye koydum karıncaları zehirlemez dimi

ATHENA

Minör
Üye
Vazelin hiç bir işe yaramıyor. El kremi en iyisi.