Besleme

Akslepioss

Yumurta
Üye
Lasius niger türü kolonilerim var bir kaç gündür besleyemedim unkurtları verdiğim sipariş tarihinr yetişmiyecekmiş şimdi ben kolonilere ne verebilirim böcek falanda yok yumurta beyazı ve kıyma, salam denedim ama hiç bakmadılar bile başka ne verebilirim bir fikriniz varmı? 1-2 gün daha yetecek.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Lasius niger türü kolonilerim var bir kaç gündür besleyemedim unkurtları verdiğim sipariş tarihinr yetişmiyecekmiş şimdi ben kolonilere ne verebilirim böcek falanda yok yumurta beyazı ve kıyma, salam denedim ama hiç bakmadılar bile başka ne verebilirim bir fikriniz varmı? 1-2 gün daha yetecek.
Şekerli su

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Güve verebilirsiniz ben denedim çok sevdiler. Yakalamak içinse gece camınızı açın ışığınızı yakın onlar gelirler. Bu arada Lasius Niger genelde un kurdunu yemez ama tabiki sizinkide yemeyecek diye bir şey yok, ama daha çok kanatlı böcekler seviyorlar.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Güve verebilirsiniz ben denedim çok sevdiler. Yakalamak içinse gece camınızı açın ışığınızı yakın onlar gelirler. Bu arada Lasius Niger genelde un kurdunu yemez ama tabiki sizinkide yemeyecek diye bir şey yok, ama daha çok kanatlı böcekler seviyorlar.

Tehlikeli bir yöntem aşşağıda yazdığımı denemesi çok daha iyi olacaktır

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dondurarak verilirse çok daha iyi olacaktır.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasius niger türü sizin elinizdeki mi un kurdunu sevmiyor yoksa bu bir çalışma sonucunda mı ortaya çıktı? Ayrıca canlı yem alması şart. Arkadaşta bunun farkında ve istetmiş,güzel bir hareket. @Barkın ve @el4nce dediği yöntemler daha makul yöntemler. Direkt olarak canlıyı öldürüp vermek oldukça riskli bir hareket.
Bu konuda ise koloni proteine ihtiyacı olduğu için zaten tavsiye istedi arkadaş. Şekerli şu karıncalara enerji verici bir şeydir. Proteinlik bir durumu yok yani

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Lasius niger türü sizin elinizdeki mi un kurdunu sevmiyor yoksa bu bir çalışma sonucunda mı ortaya çıktı? Ayrıca canlı yem alması şart. Arkadaşta bunun farkında ve istetmiş,güzel bir hareket. @Barkın ve @el4nce dediği yöntemler daha makul yöntemler. Direkt olarak canlıyı öldürüp vermek oldukça riskli bir hareket.
Çalışma sonucu ortaya çıktı. Dört arkadaşımda daha vardı bu türden ve üçü un kurdu yemediklerini söyledi.

Dondurarak verilirse çok daha iyi olacaktır.
Dondurduktan sonra donuk bir şekilde mi yoksa çözülmesini bekleyeyim mi ? Birde kaç saat donsun ?

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Çalışma sonucu ortaya çıktı. Dört arkadaşımda daha vardı bu türden ve üçü un kurdu yemediklerini söyledi.

Dondurduktan sonra donuk bir şekilde mi yoksa çözülmesini bekleyeyim mi ? Birde kaç saat donsun ?
Benim lasius un kurdu tüketiyor 😂 3 gözlemle çalışma yapman ve genellemen çok doğru olmaz.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Yarım saat dondurucu da bekletip direkt koloninize verebilirsiniz. Canlı yem alma imkanınız yoksa sağlayabileceğiniz "canlı" besini. Çok güvenilir değildir elbette.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Kişi bakımından değil. 100 karınca kolonisini bir araya getirirler ve aynı besini verirler. Un kurduna canlıların tepkileri ölçülür, bunlar not alınır,her hareketleri izlenir not alınır vs. daha niceleri. Yani bu o kadar basit bir olay olup genelleme yapılabilecek bir konu değil. Sizin koloninizin tercihi olmayabilir veya arkadaşlarınızın. Yedirmek isterseniz yaptığım çok basit taktik var. 4-5 gün aç bırakarak besini yemeye zorunlu hale getiriyorum ne kadar işler sizde orasını bilemem