Besleme

aecer

Yumurta
Üye
Şu an elimde un kurdu yok, onun yerine bal ile yumurta beyazını karıştırın diyen var ama sindirim sistemleri bizim kadar iyi değil diyorlar. (Camponotus sanctus) Ne vermeliyim? 2 güne un kurtlarım geliyor. Bal ile yumurta beyazı, sadece yumurta beyazının pişmiş hali, sarısı, kıyma vs. her şeyi verebilirim protein olarak. Abdomenleri çok boş.

Emir123

Media
Üye
Şu an elimde un kurdu yok, onun yerine bal ile yumurta beyazını karıştırın diyen var ama sindirim sistemleri bizim kadar iyi değil diyorlar. (Camponotus sanctus) Ne vermeliyim? 2 güne un kurtlarım geliyor. Bal ile yumurta beyazı, sadece yumurta beyazının pişmiş hali, sarısı, kıyma vs. her şeyi verebilirim protein olarak. Abdomenleri çok boş.
Kıyma verebilirsin fakat aynı günün akşamı al ve tüpü temizle, sonra 3 gün fln problem olmaz

Emir123

Media
Üye
peki bu bal ve yumurta beyazı karışımı hakkında ne diyorsun ?
Fantezi aramaya gerek yok o karışım koloni boostlamak için bal ile karışmasını ilk defa duydum sade yumurta beyazı verilebilir aynı gün temizlenmek şartıyla.

EArslan

Minör
Üye
Bal ile çiğ yumurta beyazı karışımı gayet besleyici ve mite riskini sıfıra indiren bir besindir. Eğerki verilecekse pamuk yardımı ile verilmesi tavsiyemdir.

2 gün sonra kurtlarınız gelecekmiş zaten. Ne kadar süredir açlar? Uzun süredir aç değillerse kurtlar gelince besleme yapabilirsiniz.

aecer

Yumurta
Üye
Bal ile çiğ yumurta beyazı karışımı gayet besleyici ve mite riskini sıfıra indiren bir besindir. Eğerki verilecekse pamuk yardımı ile verilmesi tavsiyemdir.

2 gün sonra kurtlarınız gelecekmiş zaten. Ne kadar süredir açlar? Uzun süredir aç değillerse kurtlar gelince besleme yapabilirsiniz.
4 5 gün ama 2 gün önce 1 adet un kurdu buldum orta boyutlarda ama daha sulanmamısstı bağırsakları vardı sadece onu verdim.

Ve karıncalarımın bazıları abdomenlerini fullüyor bazıları ise hiç yemiyor neden böyle bir şey yapıyorlar?

Moderatör tarafında düzenlendi:

EArslan

Minör
Üye
Un kurdu buldum derken doğada mı buldunuz kurdu? Doğada bulduğunuz kurt, böcek vs. parazit taşıma riskinden dolayı verilmesi tavsiye edilmez. Eğer doğada bulduysanız un kurdu değildir zaten, benzer bir kurttur.

Hepsi yiyordur fakat bazıları depo görevi görmek için daha fazla yiyip abdomenlerini şişiriyordur.