Besleme lazım mı?

Mert10

Pupa
Üye
Merhaba, yaklaşık 5 gün önce bulduğum Phediole cinsi ve Camp Baldacci kraliçelerim yumurtladı. İlk işçiye kadar besleme gerekiyor mu ?

anakin

Intercaste
Üye
Merhaba, yaklaşık 5 gün önce bulduğum Phediole cinsi ve Camp Baldacci kraliçelerim yumurtladı. İlk işçiye kadar besleme gerekiyor mu ?
Gerekmiyor hocam fakat bu tarz basit sorular sorarken karınca rehberi, araştırmalar ve makaleler, son olarak da arama kısmında bir 2 dk geçirirseniz hem cevap almış, hem de konu kirliliğine sebep olmamış olursunuz.

Mert10

Pupa
Üye
Gerekmiyor hocam fakat bu tarz basit sorular sorarken karınca rehberi, araştırmalar ve makaleler, son olarak da arama kısmında bir 2 dk geçirirseniz hem cevap almış, hem de konu kirliliğine sebep olmamış olursunuz.
Bende biliyodum zaten ama Pheidole çok hızlı üreyen bir tür olduğu için garantilemek istedim.

anakin

Intercaste
Üye
Anlamadım, ben besleme yapsam daha yavaş mı çıkar ilk işciler?
Besleme yuvaya müdahale sonucunda strese ve dolayısıyla cinsden cinse değişecek şekilde geç işçi alımına sebep olur. Açıkçası elinizdeki cinslerle ilgili pek bir deneyimim ve bilgim yok, stresten ne kadar etkilenirler bilmiyorum ama faydasının ilk işcilerin bir tık daha güçlü olması olduğunu işittim birinden ve bence sadece bunun için riske atmaya deymez. Ben bu cinsde denedim daha verimli oluyor diyen varsa başka tabii.

emre9293

Majör
Üye
O zaman yapmamalıyım değil mi? Bu riske değmez.
Burada net şekilde yapın yada yapmayın demek doğru olmaz ama ben şahsen önermem çünkü gerekli bir şey değil, strese sokabilir.
Eğer bu cinsler birkaç ayda işçi çıkaramaz ise kraliçe claustral dönemden çıkıyor ve öyle birşey yaşanırsa beslenmesi gerekiyor.

Mert10

Pupa
Üye
Burada net şekilde yapın yada yapmayın demek doğru olmaz ama ben şahsen önermem çünkü gerekli bir şey değil, strese sokabilir.
Eğer bu cinsler birkaç ayda işçi çıkaramaz ise kraliçe claustral dönemden çıkıyor ve öyle birşey yaşanırsa beslenmesi gerekiyor.
Ben besleme yapmama kararı aldım. Teşekkürler.