Hayır ikisi de gerektirmiyor ancak beslemekten zarar gelmez. Larva olunca besleyebilirsiniz.Merhaba, yaklaşık 5 gün önce bulduğum Phediole cinsi ve Camp Baldacci kraliçelerim yumurtladı. İlk işçiye kadar besleme gerekiyor mu ?
Gerekmiyor hocam fakat bu tarz basit sorular sorarken karınca rehberi, araştırmalar ve makaleler, son olarak da arama kısmında bir 2 dk geçirirseniz hem cevap almış, hem de konu kirliliğine sebep olmamış olursunuz.Merhaba, yaklaşık 5 gün önce bulduğum Phediole cinsi ve Camp Baldacci kraliçelerim yumurtladı. İlk işçiye kadar besleme gerekiyor mu ?
Bende biliyodum zaten ama Pheidole çok hızlı üreyen bir tür olduğu için garantilemek istedim.Gerekmiyor hocam fakat bu tarz basit sorular sorarken karınca rehberi, araştırmalar ve makaleler, son olarak da arama kısmında bir 2 dk geçirirseniz hem cevap almış, hem de konu kirliliğine sebep olmamış olursunuz.
@Kuzeykurum22 hocamın de dediği gibi larva formunda besleme yapabilirsiniz, faydası olur ama besleme yapmadan ilk işçi çıkarmaktan daha mantıklı ve hızlı mı, bence değil.Bende biliyodum zaten ama Pheidole çok hızlı üreyen bir tür olduğu için garantilemek istedim.
Anlamadım, ben besleme yapsam daha yavaş mı çıkar ilk işciler?@Kuzeykurum22 hocamın de dediği gibi larva formunda besleme yapabilirsiniz, faydası olur ama besleme yapmadan ilk işçi çıkarmaktan daha mantıklı ve hızlı mı, bence değil.
Besleme yuvaya müdahale sonucunda strese ve dolayısıyla cinsden cinse değişecek şekilde geç işçi alımına sebep olur. Açıkçası elinizdeki cinslerle ilgili pek bir deneyimim ve bilgim yok, stresten ne kadar etkilenirler bilmiyorum ama faydasının ilk işcilerin bir tık daha güçlü olması olduğunu işittim birinden ve bence sadece bunun için riske atmaya deymez. Ben bu cinsde denedim daha verimli oluyor diyen varsa başka tabii.Anlamadım, ben besleme yapsam daha yavaş mı çıkar ilk işciler?
Benim pheidole kraliçem larvaları yemişti besleme yapınca.Anlamadım, ben besleme yapsam daha yavaş mı çıkar ilk işciler?
O zaman yapmamalıyım değil mi? Bu riske değmez.Benim pheidole kraliçem larvaları yemişti besleme yapınca.
Burada net şekilde yapın yada yapmayın demek doğru olmaz ama ben şahsen önermem çünkü gerekli bir şey değil, strese sokabilir.O zaman yapmamalıyım değil mi? Bu riske değmez.
Ben besleme yapmama kararı aldım. Teşekkürler.Burada net şekilde yapın yada yapmayın demek doğru olmaz ama ben şahsen önermem çünkü gerekli bir şey değil, strese sokabilir.
Eğer bu cinsler birkaç ayda işçi çıkaramaz ise kraliçe claustral dönemden çıkıyor ve öyle birşey yaşanırsa beslenmesi gerekiyor.