Besini Taşımıyorlar

Mustafa_odv

Yumurta
Üye
Bildiğim kadarıyla karıncalara canlı yem verdiğimizde yumurtaları kolayca besleyebilmek için canlı yemi yumurtanın oraya taşırlar . Doğru bir bilgimi çünkü benim kraıncalar yapmıyor da

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Türe göre değişebilse bile birçok türün işçisi besini 2. midelerine depolayıp trophallaxis ile larvaları ya da kraliçeyi besleyebilir. Fakat bunu her tür yapamaz. Bunun yerine mandibular pseudotrophallaxis yapabilirler. Ya da bunu bir araç kullanarak da yapabilirler. Ama bunlar işin detayı sayılır. Ben bir sorun olacağını sanmıyoruma ama yine de sorayım. Koloninizin türü nedir? (Bir de çok büyük bir yem verirseniz yuvaya taşıyamayabilirler.)

Mustafa_odv

Yumurta
Üye
Türe göre değişebilse bile birçok türün işçisi besini 2. midelerine depolayıp trophallaxis ile larvaları ya da kraliçeyi besleyebilir. Fakat bunu her tür yapamaz. Bunun yerine mandibular pseudotrophallaxis yapabilirler. Ya da bunu bir araç kullanarak da yapabilirler. Ama bunlar işin detayı sayılır. Ben bir sorun olacağını sanmıyoruma ama yine de sorayım. Koloninizin türü nedir? (Bir de çok büyük bir yem verirseniz yuvaya taşıyamayabilirler.)
Formica lemina

Mustafa_odv

Yumurta
Üye
İşte sorun da orda mikto un kurduyla besliyorum tüpün girişinde kalıyor 18 20 ye yakın işçi var