Berkay'ın günlüğü

SyerBgc

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar.
Bildiğiniz üzere ailemizde yeniyim. Uzun uğraşlarla, düğün süreçlerine rağmen ısrarla kraliçe arayışındaydım. Fakat şans eseri dünyalar tatlısı başarılı bir öğrenci olan kardeşimiz @evetyunusemre ile tanıştım. Kardeşim kolonisini sahiplendirmekteydi. Kendisi ile buluşarak bu tatlı bebişleri teslim aldım:
IMG_20240903_202310.jpg
Resimde gördüğünüz üzere daha önceden hazır ettiğim cam deney tüpünü @evetyunusemre 'nin hazırlamış olduğu transfer borusuna bağladım. Hiç beklemiyordum ama yalnız bırakıp bir yarım saat sonra baktığımda taşınmaya başlamışlardı. Resimleri bırakıyorum, önerileriniz yorumlarınız beni çok mutlu eder. Ek olarak soru 1: cam deney tüpü içerisinde kulak çubuğu pamuğu ile biraz şekerli su bıraktım. Geçiş sırasında sorun olur mu? Soru 2: kraliçe bir süredir bu şekilde duruyor, işçiler ağzına bir şey veriyor gibi duruyor neden yaparlar, besleniyorlar mı?
IMG_20240903_202207.jpg
IMG_20240903_202234.jpg

Ayrıca ben bu aileyi çok seviyorum ❤️ eğer İstanbul'da olan arkadaşlar gelmek isterseniz pazar günü düğünüm var, burada paylaşmak doğru olmayabilir. Gelmek isteyenlere mesaj olarak iletebilirim (@Elraen keşke gelsen be abi ♥️) Herkese keyifli hobiler!

exe

Yumurta
Üye
Güzel bir jest olmuş @evetyunusemre 'i tebrik ederim. Sizin için de bir nevi düğün hediyesi olabilir :)
Umarım koloniyi keyifli ve sağlıklı şekilde devam ettirirsiniz, hayırlı olsun.

Birinci sorunuza cevap olarak: Bazen küçük işçiler sıvıya fazla dalıp boğulabiliyor veya şekerli suya yapışıp kalabiliyor. Pamuğun ıslaklığına göre değişebilir fakat pamuk ile verilmiş bir şekerli suyun bence işçilere zarar vermesi işçilerinizin boyutuna göre oldukça düşük bir ihtimal.
İkinci sorunuza cevap olarak: Koloni içerisinde bu tarz besleme hareketleri çok yaygın ve normaldir. Yüksek ihtimalle verdiğiniz şekerli suyu kraliçelerine içiriyorlar.

Başka arkadaşların da kulak çubuğu hakkında fikrini paylaşmasını bekleyebilirsiniz, İyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:

SyerBgc

Yumurta
Üye
Güzel bir jest olmuş @evetyunusemre 'i tebrik ederim. Sizin için de bir nevi düğün hediyesi olabilir :)
Umarım koloniyi keyifli ve sağlıklı şekilde devam ettirirsiniz, hayırlı olsun.

Birinci sorunuza cevap olarak: Bazen küçük işçiler sıvıya fazla dalıp boğulabiliyor veya şekerli suya yapışıp kalabiliyor. Pamuğun ıslaklığına göre değişebilir fakat pamuk ile verilmiş bir şekerli suyun bence işçilere zarar vermesi işçilerinizin boyutuna göre oldukça düşük bir ihtimal.
İkinci sorunuza cevap olarak: Koloni içerisinde bu tarz besleme hareketleri çok yaygın ve normaldir. Yüksek ihtimalle verdiğiniz şekerli suyu kraliçelerine içiriyorlar.

Başka arkadaşların da kulak çubuğu hakkında fikrini paylaşmasını bekleyebilirsiniz, İyi forumlar dilerim.
Güzel yorumunuz için cok teşekkür ederim. Evet çok tatlı bir düğün hediyesi oldu. Sorulara cevaplarınız için de ayrıca çok teşekkür ediyorum, iyi forumlar 😛