Ben Karınca Bakmayı Bilmiyor Muyum?

Yususuk

Larva
Üye
Selamlar arkadaşlar 3 lasius kolonim vardı. Bakması gerçekten çok kolay ama anlamıyorum yuvaları pislendiği için yuvalarını değiştirmeye çalışıyorum ama gitmiyorlar.
Hep böyle sorun olduğu için işçi kaybediyorum hatta bugün kraliçe bile kaybettim. Sorum şu diğer türlerde de böyle sorun oluyor mu? Yoksa sadece Lasiuslar da mı böyle?
Sıkmaya başladı üzülüyorum da bir şey olduğunda ne yapmalıyım?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Selamlar arkadaşlar 3 lasius kolonim vardı. Bakması gerçekten çok kolay ama anlamıyorum yuvaları pislendiği için yuvalarını değiştirmeye çalışıyorum ama gitmiyorlar.
Hep böyle sorun olduğu için işçi kaybediyorum hatta bugün kraliçe bile kaybettim. Sorum şu diğer türlerde de böyle sorun oluyor mu? Yoksa sadece Lasiuslar da mı böyle?
Benimde lasius kolonimin pamuğu aylardır simsiyah ama hiçbirşey olmuyor. Küf görmedikçe çok sık değiştirmeye gerek yok zaten çok hızlı bir tür.

Yususuk

Larva
Üye
Benimde lasius kolonimin pamuğu aylardır simsiyah ama hiçbirşey olmuyor. Küf görmedikçe çok sık değiştirmeye gerek yok zaten çok hızlı bir tür.
Hocam tek pamuk değil tüpte kirleniyor alimünyumla falan vermeye çalıştım yine kirleniyor.

waynhen

Nanitik
Üye
Bendede sadece Lasius kraliçesi vardı tek başına pamuğu acayip kirletiyordu. @Cihan__ 'ın dediği gibi küf olmadığı sürece sorun olmaz.Tüp kirlenincede narin hareketlerle bı kulak temizleme çubuğu ile temizleyebilirsiniz.

pegasuZX

Larva
Üye
Hocam zaten transfer zor kulak çubuğu ile temizle.

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tüp kirlendiği zaman neden transfer ediyorsunuz ki, bir kulak çubuğu alın ucunu ıslatın ve tüpü nazikçe temizleyin. Tüpün kirlenmesi transfer için yeterli bir sebep değil. Besini oldukça az verin, Lasius'larda besini parçalara ayırma davranışı gözlemlenebilir, bu tüpü ekstra kirletir. Özellikle büyük besinler için yaparlar.