Ben bir hata yaptım

Emirant

Pupa
Üye
Arkadaşlar, belki önceki konularıma denk gelen vardır. 10 işçili (nanitik) kolonimin (Messor) suyu bittiği için tüp değiştirmeliydim. Boşta tüp yoktu, ben de dedim ki formikaryuma transfer edebilirim. Boştaki formikaryuma transfer ettim, lakin büyük olması ayrı dert, karıncalar keşife çıkmıyor. Yani outworld kullanılmıyor. Sistem alttan nemlendirmeli diye su içemediklerini düşünüyorum. Ne yapmalıyım? Kraliçe ışığa alışık gibi. Sizce, su ihtiyacı gelince outworld’e çıkıp suyu bulabilirler mi? Ya da tekrar bir tüpe mi transfer etsem? Zaten formikaryum büyük. Besin falan da sorun çıkarıyor.

Ekli dosyalar

• 1747678314654235906249997942746.jpg
    1747678314654235906249997942746.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 41
  • 17476783410759027512540142086043.jpg
    17476783410759027512540142086043.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:

ToxiTkAn

Replete
Yardımsever
Üye
Zaten küçük bir koloni herhangibi boş kaba bırakıp tüpü kurup manuel transferde edebilirdiniz bi ihtiyaçları olunca illaki keşife çıkacaklardır ama verim alabileceğinizi sanmıyorum

Emirdemir43

Yasaklı Üye
Üye
Elinde yine test tüpü yoksa eski test tüpünün pamuğunu çıkar içini suyla yıka yine aynı kurulumu yap test tüpüne geri aktar 30 işçili filan olunca formikaryuma aktar.

Emirant

Pupa
Üye
Teşekkürler peki ışığa alıştıkları için başka bir çözüm yolu olabilir mi?

Mahir-K

Pupa
Üye
Delikli kısımın altına pamuk koymamışsın da su odacığa ulaşmış gibi koyu renkli bir görünüm var… ( düzenleme yapıyorum; ilk fotoğrafta telin üzerinde gölge düşmüş şimdi gördüm) şartlar normal olmalı ki huzur içinde duruyorlar….
Karıncalar aptal hayvanlar değildir, acıkınca veya susayınca arayıp bulurlar merak etme. Işığa alışkın olabilirler ama sen yine de kraliçenin olduğu bölümü karartırsan daha rahat ederler

Emirant

Pupa
Üye
Delikli kısımın altına pamuk koymamışsın da su odacığa ulaşmış gibi kötü renkli bir görünüm var… şartlar normal olmalı ki huzur içinde duruyorlar….
Karıncalar aptal hayvanlar değildir, acıkınca veya susayınca arayıp bulurlar merak etme. Işığa alışkın olabilirler ama sen yine de kraliçenin olduğu bölümü karartırsan daha rahat ederler
Yok pamuk var hocam. Zaten kapalı tutuyorum ilk işçisi çıktığı gün açık kalınca ışığa alıştı. O zaman ben böyle bırakıyorum koloniyi. Altta pamuk var orada tel var diye size öyle gelmiş olabilir.

Mahir-K

Pupa
Üye
Yok pamuk var hocam. Zaten kapalı tutuyorum ilk işçisi çıktığı gün açık kalınca ışığa alıştı. O zaman ben böyle bırakıyorum koloniyi. Altta pamuk var orada tel var diye size öyle gelmiş olabilir.
Evet ilk fotoğrafta telin üzerine gölge düşmüş, mesajımı editledim ama siz erken cevap vermişsiniz 😊
Evet acele etmişsiniz ama Karıncalar adaptasyonu çok yüksek canlılardır…

Emirdemir43

Yasaklı Üye
Üye
Karıncalar karanlığa daha alışkanlardır normalde toprağın altında yuva yaptıkları için 2 gün karanlıkta tut ondan sonra dediğim şeyleri yap düzenleme:yanlış şeyi cevapladım ışık sorunu cevaplıycaktım.

AlperenKrAz

Larva
Üye
Arkadaşlar, belki önceki konularıma denk gelen vardır. 10 işçili (nanitik) kolonimin (Messor) suyu bittiği için tüp değiştirmeliydim. Boşta tüp yoktu, ben de dedim ki formikaryuma transfer edebilirim. Boştaki formikaryuma transfer ettim, lakin büyük olması ayrı dert, karıncalar keşife çıkmıyor. Yani outworld kullanılmıyor. Sistem alttan nemlendirmeli diye su içemediklerini düşünüyorum. Ne yapmalıyım? Kraliçe ışığa alışık gibi. Sizce, su ihtiyacı gelince outworld’e çıkıp suyu bulabilirler mi? Ya da tekrar bir tüpe mi transfer etsem? Zaten formikaryum büyük. Besin falan da sorun çıkarıyor.
Normal birşey, benim messor koloniminde nanitik işcileri var tüp formikaryuma bağlı. Ama hiç çıkmadılar. Onların asıl görevi yumurtalarla ilgilenmek.