Belediye İlaclama isleri

deimosdevil

Larva
Üye
İyi aksamlar,

2 adet tetramorium ve 2 adet camponotus kralicem var. Suan tetralarda 20-50 arasi, camponotuslarda ise 4-5 yumurta mevcut.

2-3 hafta kadar yazlikta olacagim ve her aksam belediyenin ilaclama araci geciyor. Kapi pencereleri gecmeden once kapatmama ragmen bocek ilacinin kokusunu alabiliyorum ( dumansiz ilaclamalardan). Bu kokuyu ben aliyorken kralicelerim icin sorun olur mu ?

Eger sorun olacak ise ilaclama saatlerinde bir sureligine buyukce ve hava gecirmeyen bir saklama kabina koysam cozum olur mu ?

Simdiden yanitlariniz icin tesekkur ederim.

efekan

Nanitik
Üye
Kolonileriniz pencerenin yanında ise soru olabilir. Kısa süreliğine bir kaba koyabilirsiniz bence. Eğer pencere kapı vs. yanında değil ise sorun olmaz bence. Tabii ki çok yoğun bir koku yoksa içeride.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
3 kat alttaki komşunun ev ilaçlatmasından bile sıkıntı yaşayan gördüm, riski girmemenizi öneririm.

efekan

Nanitik
Üye
3 kat alttaki komşunun ev ilaçlatmasından bile sıkıntı yaşayan gördüm, riski girmemenizi öneririm.
Öylemi? Vay be demek ki etkileniyormuş. Hadi be yeni aklıma geldi benim bir kraliçem bahçedeki çardağın altında duruyor ve belediye ilaçlama atıyor. Umarım sıkıntı olmaz il dışındayım şuan.

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Ya aslında duruma göre değişir bence, hani ilaçlamanın çok yakınındasınızdır ama rüzgar ters yönlüdür, sapasağlam çıkabilir. Canlıya ulaştığı sürece mesafenin çok önemi yok. Ancak bahsettiğim gibi durumlar da olabiliyor, hatta tuğkan abi de yakın zamanda komşusunun ilaçlamasından sıkıntı yaşadığını söylemişti bir videoda/yayında diye hatırlıyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ya aslında duruma göre değişir bence, hani ilaçlamanın çok yakınındasınızdır ama rüzgar ters yönlüdür, sapasağlam çıkabilir. Canlıya ulaştığı sürece mesafenin çok önemi yok. Ancak bahsettiğim gibi durumlar da olabiliyor, hatta tuğkan abi de yakın zamanda komşusunun ilaçlamasından sıkıntı yaşadığını söylemişti bir videoda/yayında diye hatırlıyorum.
Evet ondan dolayı birçok kolonisi telef olmuştu