Başlangıçta alınması gereken eşyalar

Forodrenn

Yumurta
Üye
test tüpümü, asetat kağıdını aldım fakat ilerisi için ne gerekir bilmiyorum. Ne almam gerekiyor, yardım eder misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

omereymenc

Media
Üye
test tüpümü, asetat kağıdını aldım fakat ilerisi için ne gerekir bilmiyorum. Ne almam gerekiyor, yardım eder misiniz?
Hepsindrn önce canlı yem şart, un kurdu alabilirsiniz. Koloniniz epey büyüyünce formikaryum veya tüp çoğaltıcı alabilirsiniz. Tabi bundan önce Outwrold almanız veya yapmanız gerek. İsterseniz bunları 3D Printer ile de basabilirsiniz.

SinanE-Z

Pupa
Üye
Merhaba, henüz nispeten yeni bir koloniniz var ise bu konuları dert etmenize gerek yok. Keza bunların çözümü fazlasıyla kolay. Aynı şekilde mevcut durumda çokça gidecektir. Tabii mevcut koloni durumu ve cinside önemli olmakla beraber cam tüp ile ilerliyorsanız uzun bir vakit(özellikle küçük bir cins ise epey uzun bir vakit gidecektir. Devamında yine kolaylık ve maliyet açısından bakarsak dikdörtgen bir saklama kabına mevcut tüpü ve bir tüp daha olacak şekilde yerleştirmeniz genel sorunu çözecektir. Lakin vurgulayım bu tüp ciddi anlamda dolduğunda yapılması gerekebilir bir şey. Zira lasius gibi üreme hızı yüksek bir cins bulunmuyorsa elinizde yine dert olmayacaktır, unutmamak gerek karıncalar doğada da minimal alanlarda yüksek nüfusları ile yaşarlar

Koloni durumunu belirtirseniz gerekebilir potansiyel diğer ihtiyaçlarıda belirtebilirim, afaki konuşmam boşu boşuna sizi yormuş olmam olur, hedefe yönelik hareket etmek genellikle daha iyidir