Başlangıç tavsiyesi

YasarEmr08

Yumurta
Üye
Ben bir bitkili akvaryum yapmak istiyorum içindide bütçe dostu şeyler olmasını istiyorum :)
Içinde karides gibi canlılar tatlı balıklar olması çok hoş olur canlı ve bitki tavsiyeleriniz nelerdir ve ayrıca kuba bitkisi gibi bitkide yer almasınıda istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Cuba bitkisi zemin bitkileri arasında en zor türlerden birisi denebilir substrat bakımından zengin bir taban, co2, gübreleme ve güçlü bir ışık gerektirir. Maalesef neredeyse tüm taban bitkileri co2, güçlü bir ışık ve gübre olmadan yapılması çok zor. Ben sadece Parvulada sadece mayalı co2 sistemi ile bakmıştım ama ışık kaynağım yeteri kadar güçlü olmadığı için zemini kaplamak yerine yukarı doğru uzadılar.

Yeni başlayacaksanız öncelikle Low-Tech tanklarda bitki ve canlı bakımı hakkında tecrübe edinip daha sonra bitkiler için mid-tech en sonunda ise High-Tech bir tank kurmanızı öneririm.

Low-Tech bir tank ile başlayacağınızı düşünürsek;
-Zemin için ince dere kumu (içerisine kapsül gübre)
-Power Led veya Smd Led akvaryum aydınlatması
-besleyeceğiniz tür ve akvaryum hacminize göre bir filtre
-yine besleyeceğiniz türlerin gereksinimine göre bir ısıtıcı yeterli olacaktır.

Basit bitki olarak başlangıç için önerebileceğim bazı türler;
Bacopa Monnieri,Zeytin,Limon,Sessiflora,Micra,Oval Gül,Subulata,Cryptocoryne türleri,Anubias türleri,Moss türleri, Fern Türleri veya bucephalandra türleri olabilir.

Eğer karides olacaksa mutlaka 1-2 tür moss olması ayrıca tavsiyemdir.