Formica tavsiye ederim. Kendim beslediğim bir tür, gayet agresifler. Şu zamanlarda da uçuşları bolca var. Bunun yanında Crematogaster tavsiye ederim. Çok zevkli bir türdür. Ağaç türü oldukları için çeneleri oldukça güçlüdür ve sinirlendiklerinde abdomenlerini akrep gibi yukarı kaldırmaları, Crematogaster’i keyifli bir tür yapıyor.Merhaba,
Şu anda aktif olarak ilk kraliçem olan Lasius türünü besliyorum. Ancak ilerleyen zamanlarda çıtayı bir tık yukarı taşımak ve gerçekten zevkli bir tür beslemek istiyorum. Bu konuda önerileriniz nelerdir?
Formicayı başlangıç-kolay seviyesine dahil etmek pek olmaz. Şahsen seyir keyfi vermiyor çünkü açıp kontrol etmek bile bir risk. Bir kaç karınca baktıktan sonra bakması gereken ama tecrübe edinmeden bakılmaması gereken bir cinstir bence.Formica tavsiye ederim kendim beslediğim bir tür gayet agresifler şu zamanlarda da uçuşları bolca var
katılıyorum aşırı stresli bir cins. hele ki Lasius gibi stresten uzak bir cins bakan insan için zor sayılabilecek bir cins.Formicayı başlangıç-kolay seviyesine dahil etmek pek olmaz. Şahsen seyir keyfi vermiyor çünkü açıp kontrol etmek bile bir risk. Bir kaç karınca baktıktan sonra bakması gereken ama tecrübe edinmeden bakılmaması gereken bir cinstir bence.
bende lasius var .dkatılıyorum aşırı stresli bir cins. hele ki Lasius gibi stresten uzak bir cins bakan insan için zor sayılabilecek bir cins.
Dostum bende şuanda öyle yaptım yumurtaların çoğu gitti kraliçe yumurtlamaya devam eder miBende de Lasius vardı. Dünya umrunda değildi. Transfer yapmaya çalıştım 3 günde yerinden oynamadi ışık falan yaptım olmadı. En son manuel olarak vura vura ittire ittire yaptım. Şuan da bir sorun yok
Hovam cata ben sevemiyorum çok zorlarBen şu an Lasius ve 3 tane Cataglyphis bakıyorum. Catalar çok zor ve özel ayar gerektiriyor. Lasius aşırı kolay ve zevkli bir tür bence. Çünkü aşırı hızlı çoğalıyorlar. Benimki bulduktan sadece 1 gün sonra bi baktım baya bi yumurtlamıştı. Catalar hala yumurtlamadı. Bir tanesi yumurtladı ama sonradan ben biraz fazla streslendirdiğim için yedi sanırım. Diğerinin de az önce yanında beyaz küçük top fark ettim ama fazla bakmadım yarın tekrar bakacağım. Bir tanesi zaten direkt outworld içinde kafasına göre takılıyor.
Şahsen en çok messor bakmak istiyorum. Yol üstünde falan görüyorum aşırı güzel bir tür bence. Yuavaları da çok güzel oluyor, çalışma sistemleri de iyi. Tabi messorların şu an uçuşu yık sanırım. Cataglyphis de çok güzel bir tür bence hem renk boyut olarak hem de çalışmaları hoşuma gidiyor. Ama tabi zor bir tür.
Zaman verirsen elbette geri yumurtlar. Bende şuanda Lasiusları transfer etmeye çalışıyorum, işçisi çıkmadığı için çok zor, 2 tanesini geçirmeyi başardım. Tek başlarına yumurtalara zarar vermeden geçtiler. Ancak... Bir tanesi tam olarak 30 saattir geçmiyor... Nem bittiğinde mecbur geçcek ama hayvan şırıngadan bir adım atıp gezmiyor. Önünde test tüpü olduğunu bildiğinden şüphem bile var. Suyu kalmadı pamukdaki nemden yararlanıyor. Bunların dışında evet gerçekden strese girmiyor. İstediğin gibi açıp bakabilirsin ışıkdan o kadar rahatsız olduklarını sanmıyorum. Lasiuslar ilk kraliçelerim. Yakın zamanda bir adet formica bulmuştum, oda yumurtlamış. İnternette videolarında avlanışını vs. izlemek hoşuma gidiyordu asit salgılaması vs. Umarım eğlenirim onu da beslerken.Dostum bende şuanda öyle yaptım yumurtaların çoğu gitti kraliçe yumurtlamaya devam eder mi
Bende bir sonraki sezon messor bulmayı umuyorum. Formica biraz sıkıntı.Zaman verirsen elbette geri yumurtlar. Bende şuanda Lasiusları transfer etmeye çalışıyorum, işçisi çıkmadığı için çok zor, 2 tanesini geçirmeyi başardım. Tek başlarına yumurtalara zarar vermeden geçtiler. Ancak... Bir tanesi tam olarak 30 saattir geçmiyor... Nem bittiğinde mecbur geçcek ama hayvan şırıngadan bir adım atıp gezmiyor. Önünde test tüpü olduğunu bildiğinden şüphem bile var. Suyu kalmadı pamukdaki nemden yararlanıyor. Bunların dışında evet gerçekden strese girmiyor. İstediğin gibi açıp bakabilirsin ışıkdan o kadar rahatsız olduklarını sanmıyorum. Lasiuslar ilk kraliçelerim. Yakın zamanda bir adet formica bulmuştum, oda yumurtlamış. İnternette videolarında avlanışını vs. izlemek hoşuma gidiyordu asit salgılaması vs. Umarım eğlenirim onu da beslerken.
Ben cata öneririm fakat gerçekten zor bir tür.Merhaba,
Şu anda aktif olarak ilk kraliçem olan Lasius türünü besliyorum. Ancak ilerleyen zamanlarda çıtayı bir tık yukarı taşımak ve gerçekten zevkli bir tür beslemek istiyorum. Bu konuda önerileriniz nelerdir?
Her türü multi olmuyor. Olanlar da ilerde kavga edebiliyor.Messor çok güzel ben de istiyorum ama şu an uçuşları yok sanırım. Mutli queen olabiliyor galiba öyle videolar görüyorum. Koloni sayısı baya fazla olabiliyor bir de beslenmelerini izlemek güzel oluyor. Majörleri çok güzel.
Cata sevmiyorum hocam çok zor gerçektenBen cata öneririm fakat gerçekten zor bir tür.
Hocam messor ilgimi çekti ama en yakın ne zaman bulabilirim?hem kolay hem de zevkli bir tür dersen ben şahsen Messor derim. hem aşırı pasif değiller canlı yemin hemen üzerine atlarlar. hem küçük bir tür değil seyir zevki gerçekten güzel bir karınca, hasatçı olması da ekstra kolay kılıyor bu cinsi. Onun dışında bir öneri istersen eğer yine görece büyük bir cins olarak Camponotus derim, nispeten yem seçiciliği ve hasatçı bir cins olmamasıyla bence Messordan biraz daha zor bir cins Camponotus
Ağustos ekim gibi uçuşları başlıyor diye biliyorum ama her zaman bulma şansınız var.Hocam messor ilgimi çekti ama en yakın ne zaman bulabilirim?