Başlangıç için formikaryum

onk58

Yumurta
Üye
Merhabalar arkadaşlar bu hobiye yeni başlamak istiyorum. Elinde fazla kullanmadığı formikaryumu olup bana hediye etmek isteyen var mıdır acaba ? Olursa çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

otsavas

Yumurta
Üye
Merhabalar arkadaşlar bu hobiye yeni başlamak istiyorum. Elinde fazla kullanmadığı formikaryumu olup bana hediye etmek isteyen var mıdır acaba ? Olursa çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.
Başlangıç için formikaryuma gerek yok.

aliarguz

Yumurta
Üye
Nasıl başlayabilirim
Test tüpü genel olarak başlangıç için en idael"dır kraliçe bulunca/alınca test tüpünü hazırlayıp içine koyarsınız( tüpün içine ilk önce su ardından pamukla bastırırsınız bu pamuk ıslanır ve karıncaların nem ve su ihtiyaçlarını karşılar ardından test tüpünün açık tarafınıda pamukla kapatırsınız).

onk58

Yumurta
Üye
Hangi tür karıncadan başlayayım ve nereden alabilirim

gokdenizz

Yumurta
Üye
Büyük ihtimalle ilk tavsiye messor olacaktır.
Havalar ısınıyor genel olarak Türkiye genelinde yaygın bir cins ve uçuşları olacaktır. Hatta bir hafta önce vardı havalar soğudu almak için acele etme en kısa sürede bulacağını düşünüyorum

YAKO

Yumurta
Üye
Kraliçe yi nasıl fark edebilirim
Öncelikle aramıza hoş geldin dostum ☺️
Messor uçuşları başlamıştı fakat @gokdenizz arkadaşımızın dediği gibi havalar soğuduğu için biraz gerileme olacaktır. Önümüz bahar uçuşlar başlar. Türkiye genelinde en rahat bulacağın tür messor türü bakımı kolay (bir bana zor herhalde bir türlü geliştiremedim günlükten bakabilirsin demek istediğime).
Kraliçe'yi fark etmen çok kolay olacak öncelikle uçuş olan yuvanın en az 3-4 metre uzaklarında bulmanı tavsiye ederim kimi zaman kanatlı kimi zaman kanatsız olacaktır. İriliklerine göre kraliçe mi yoksa prens mi olduğunu algılayabilirsin Kraliçelerin kanatlarının bağlandığı kısım ''thorax'' daha kalın olacaktır (Ekte de görebilirsin) veya arayışa çıkmadan önce bir kaç video izlemen ya da formu biraz karıştırdığında kraliçelerin şeklini anlayacaksın. Umarım bulursun dostum. Başka bir takıldığın nokta olursa belirtmen yeterli.
İyi forumlar. ☺️

Ekli dosyalar

• messor kraliçe.jpg
    messor kraliçe.jpg
    42.3 KB · Görüntüleme: 6
  • karınca morfolojisi.jpeg
    karınca morfolojisi.jpeg
    45.3 KB · Görüntüleme: 6