Başka tür bulamıyorum.

brokown

Yumurta
Üye
Kurak ve güneşli bir yerdeyim sürekli cataglyphis nodus çıkıyor karşıma onlarında bakımı çok zor sanırsam. Componotus gibi bakımı kolay kraliçeleri kurak bir bölgede nasıl bulurum.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Yani orada yaşamıyorsa bulma olasılığın yok. İstediğin türün şartlarını sağlayan bölgelere gidip oralarda araman daha iyi olur. Ayrıca bakımının neden bu kadar zor olduğunu söylediklerini anlamış değilim, araştırmalarım sonucu küçük farklılıklar dışında acayip farkları olmadığı kanaatindeyim.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kurak ve güneşli bir yerdeyim sürekli cataglyphis nodus çıkıyor karşıma onlarında bakımı çok zor sanırsam. Componotus gibi bakımı kolay kraliçeleri kurak bir bölgede nasıl bulurum.
Bende cataglyphis bulamıyorum 😅 bölgeden bölgeye değişir mesela çamlık arazide temnothorax,lasius flavus cok gördüm ama daha çayırlık alanlarda özellikle plagiolepis,selonopsis,tetramorium uçuşlarına denk geldim meşelik alanlarda çok camponotus yuvası gördüm

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Şöyle bir not geçmenin sağlıklı olabileceğini düşündüm. Eğer bulunduğun iklim şartlarından farklı iklimleri terchi eden cinsleri seçersen, hali hazırda senin bulunduğun iklime adapte olmuş canlılara kıyasla daha fazla uğraşman gerekir. Sonuçta ev şartların dışarıda ki iklime benzer nem, sıcaklık vb. değerlere sahiptir.