Tetramorium karıncam tüpte, larvaları var, ancak doldurduğum su azaldı. Başka tüpe geçer mi kraliçe karınca, larvalarla birlikte?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fotoğraf atar mısınız?Tetramorium karıncam tüpte, larvaları var, ancak doldurduğum su azaldı. Başka tüpe geçer mi kraliçe karınca, larvalarla birlikte?
Aceleci davranmıyorum hocam, konuda sorulan sorulara cevap veriyorum. Kişi kraliçenin larvalar ile yeni tüpe geçip geçmeyeceğini sormuş ve suyun azaldığını belirtmiş. Ben de bahsettiğim şekilde bir transfer yaptığı taktirde kraliçenin larvaları yeni tüpe taşıyacağını ve transfer olacağını anlattım. Fotoğraf atılsa elbette daha iyi olur ama suyun azaldığından bahsedildiyse bence fotoğrafa fazla gerek yok.Neden bu kadar aceleci davranıyorsunuz? Ben fotoğraf atmasını söyledim çünkü su yeterli olabilir ve konu sahibi yanlış bir yargıya kapılmış olabilir. Mevcut durumdan emin olmadan sonraki adımlara geçmek bence doğru bir şey değil.
nem fazlaysa ve karanlıksa geçerTetramorium karıncam tüpte, larvaları var, ancak doldurduğum su azaldı. Başka tüpe geçer mi kraliçe karınca, larvalarla birlikte?
teşekkür ederim hocam sağolun.Yeni bir tüp hazırlayın ve eski tüp ile ağızlarını birleştirin ve bantlayın. Yeni tüpü cover ile sarın ve eski tüpe ışık tutun. Kraliçe larvaları ve kalan her şeyi yeni tüpe taşıyacak ve transfer olacaktır.