Başka koloniden kraliçe kaçırma

mmete99

Yumurta
Üye
Yani kraliçe bulma işi çok zahmetli gelmeye başladı. Bir tane bile bulamadığım için boş boş durup videolarla yetinmekten de sıkıldım açıkçası. Acaba gezerken bir taşın altında yuva bulursam ve seçip kraliçesini belki de bir iki işçisini yanına alsam sıfırdan başlayabilir mi? Kraliçe fazla mı stres olur yoksa uyum sağlar mı böyle bir şey deneyen veya gören birisi var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

KingCat

Intercaste
Üye
Yani kraliçe bulma işi çok zahmetli gelmeye başladı. Bir tane bile bulamadığım için boş boş durup videolarla yetinmekten de sıkıldım açıkçası. Acaba gezerken bir taşın altında yuva bulursam ve seçip kraliçesini belki de bir iki işçisini yanına alsam sıfırdan başlayabilir mi? Kraliçe fazla mı stres olur yoksa uyum sağlar mı böyle bir şey deneyen veya gören birisi var mı?
Böyle bir şey sakın yapma doğaya ve koloniye oldukça zararlı zaten yaşayamaz kraliçe.

Kraliçe bulamamanızın sebebi doğru yerlere bakmadığınızdandır.

hahsk

Nanitik
Üye
İlk olarak bu asla önerilmez doğa ekolojisine karışmış olursunuz ve ordaki böcek sayısında oynama ve artış olur bu önerilmez ve yüksek ihtimalle ölür. Lütfen sorumlu davranın kraliçeniz yok diye wild caught yapmayınız
Bu hareket hoş karşılanmaz yalnışıkla bir koloniye zarar verirsiniz ve eğer ki onlarıno sebepten ötürü beslemek için almak ayrı ve tüm koloniyi almaktan bahsediyoruk ben ama sizin yapmak istediğini seyir zevki yüzünden hobiye yakışmayacak hobiyi lekeliyecek bir harekettir lütfen daha düşünceli olun iyi hobiler dilerim

chapa

Larva
Üye
Şu sıralar hava çok sıcak. Kraliçe bulamaman normal bende bulamıyorum. Sıcaklık 25 30 derecelere düşünce bulursun. 1 ay sonra falan. Yada satın alabilirsin. Bu hobinin en eğlenceli tarafı zaten kraliçe aramak. Kraliçeyi bulduktan sonra uzun bir bekleme süresi seni bekliyor. Havanın biraz soğumasını bekle yada satın al. Koloni patlatsan bile randıman alamazsın. İyi hobiler.