Sokaklarda olmalarını yanlış buluyorum, soruna el atmakta geç kalındığını düşünüyorum ki sayıları oldukça fazla artık. Vergilerimizin boşa gittiği bir çok yerden miktar alınıp daha güzel ve halkın daha hoşuna gidecek çözümler bulunabilirdi diye düşünüyorum.Başıboş sokak köpeklerinin uyutulması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hocam ne olursa olsun canlının yaşamına son veremeyiz. Yani bu normal değil.Bence sokak köpekleri de sokakta mutlu değil zaten. Hem de ülkede refahın sağlanması için gerekli. Yani uyutulmaları yanlış değil bence. Ama köpekler uyutulunca refaha erer miyiz diye sorarsanız, bu geçici bir çözüm, çünkü bu hayvanlar yarın bir gün tekrar sorun yaşatacak nüfuza ulaşabilir. Bence en iyi çözüm çoğunun uyutulması, olabildiğince fazla sahiplendirilmesi ve sokaklarda kalanların kısırlaştırılması.
Dostum söz konusu 6-7 milyon köpek. Kaç barınak bu kadar köpeği alabilir, ve hepsinin sahiplenilmesi çok ütopik geliyor.Barınaklara alıp orada sahiplerini bulana kadar koruyucu ev olabilirlerdi ve bence en uygunu bu olurdu.
Demin bir uzman açıklama yapıyor, 3-4 milyon başıboş köpeğin kısırlaştırılması çok zor diyordu.Fazla denetim ve kısırlaştırma lazım.
Dediğim gibi isteseler yapılır bazı gereksiz kurumlara ayrılan çok para var, işlerine gelmiyor. Ama hiç birşey yapmamaktansa uyutmalarını tercih ederim.Dostum söz konusu 6-7 milyon köpek. Kaç barınak bu kadar köpeği alabilir, ve hepsinin sahiplenilmesi çok ütopik geliyor.
Uyutulmasi en kullanılabilir teknik barinaklarin hayvanlara bakış açısıda pek hoş sayılmaz.Demin bir uzman açıklama yapıyor, 3-4 milyon başıboş köpeğin kısırlaştırılması çok zor diyordu.