Başarısız kraliçe transferi

schizo

Yumurta
Üye
Lasius niger cinsi kraliçemi geçici yerinden daha kalıcı bir tüpe transfer edecektim,tek gecede yumurtası olacağını bilmiyordum. Fark ettiğimde yumurtaları birçok yerde gösterildiği gibi ıslak çöp şişle almaya çalıştım, ancak yapismayinca zarar vermekten korkup bıraktım. Kraliçeyi geri yumurtaları olduğu tüpe koydum. Sizce yumurtalarını yer mi? bunun için biraz endişeleniyorum. Ve bende mi hata var ama kraliçeyi başka nasıl transfer edebilirim?

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Eğer şu anki yerinde yeteri kadar nem (Su) var ise ve yumurtaları alamayacağınızı düşünüyorsanız transfer için ilk işçileri bekleyin.

Son düzenleme:

schizo

Yumurta
Üye
Eğer şu anki yerinde yeteri kadar nem var ise ve yumurtaları alamayacağınızı düşünüyorsanız transfer için ilk işçileri bekleyin.
Deney tüpü olmadığı için şırıngaya koymuştum nem için düzeneği ayarlarken dikkat etmedim pamuk bütün suyu emmiş nereye kadar yeterli olur bilmiyorum

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Fotoğraf atabilir misiniz?

Gökdennz

Nanitik
Üye
Deney tüpü olmadığı için şırıngaya koymuştum nem için düzeneği ayarlarken dikkat etmedim pamuk bütün suyu emmiş nereye kadar yeterli olur bilmiyorum
Hocam en kötü su doldurduğun yere delik açarsın işçi çıkana kadar o delikten su eklemesi yaparsın. İşçi çıktıktan sonra da kendileri transfer olurlar.

schizo

Yumurta
Üye
Ne olur ne olmaz ekleyin hocam (pamuğu aşıp yumurtalara zarar vermeyecek kadar)
Hocam ekledim ancak biraz aştı yumurtalara su ulaşmış olabilir. Bu sorun olur mu,eklerken kraliçe stres yapmış olabilir diğer uçtan çıkmaya çalışıyordu şuan tamamen karanlıkta

Gökdennz

Nanitik
Üye
Hocam ekledim ancak biraz aştı yumurtalara su ulaşmış olabilir. Bu sorun olur mu,eklerken kraliçe stres yapmış olabilir diğer uçtan çıkmaya çalışıyordu şuan tamamen karanlıkta
Hocam yumurtları boğma ihtimali var sadece pamuk ıslak kalsa yeterdi su doldurmana gerek yok.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Kraliçe yumurtaları sudan temizleyebilir mi peki ne önerirsiniz bunun için bekleyeyim mi? Yoksa durum daha mı kötü
Fotoğraf atabilir misin eğer yumurtalar suyun içinde ise transfer yapmalısın diye düşünüyorum.

schizo

Yumurta
Üye

Ekli dosyalar

• 20240531_223241.jpg
    20240531_223241.jpg
    43.6 KB · Görüntüleme: 12
  • 20240531_223133.jpg
    20240531_223133.jpg
    30.8 KB · Görüntüleme: 12