Başarılı bir multi işçi deneyi!

Mathilda

Larva
Üye
Merhaba selamlar, biraz garip gelebilir ama kısaca özet geçeceğim. Doğadan farklı tür 4 adet pupa alıp camponotus tanaemyrmex kolonimin outworldüne koymuştum acaba diyerek. Bu gün doğadan aldığım pupalardan 2 si kraliçenin yanında yumurtalar ile ilgileniyorlar şuan için bir savaş yada tehlike söz konusu değil. Çok garibime gitti, kendimi frankenstein yaratmış gibi hissediyorum .d (doğadan aldığım türü bilmiyorum ama cins componotus) görsel ekliyorum.

WhatsApp Image 2025-10-14 at 22.32.14.jpeg Kraliçenin sağındaki arkadaş doğadan gelen arkadaşımız. Eminin çünkü kolonim uzun süredir yumurtlamıyordu, ilk yumurtasını vereli birkaç gün oldu birkaç günde evrelerini tamamlayacağını düşünmüyorum. Garip hissettiğim bir konu. Fikirlerinizi merak ediyorum..(daha net fotoğrafları birkaç güne ekleyeceğim sadece örnek olması için şuan bu kalitede atıyorum.)

SasuKe1

Majör
Üye
Merhaba selamlar, biraz garip gelebilir ama kısaca özet geçeceğim. Doğadan farklı tür 4 adet pupa alıp camponotus tanaemyrmex kolonimin outworldüne koymuştum acaba diyerek. Bu gün doğadan aldığım pupalardan 2 si kraliçenin yanında yumurtalar ile ilgileniyorlar şuan için bir savaş yada tehlike söz konusu değil. Çok garibime gitti, kendimi frankenstein yaratmış gibi hissediyorum .d (doğadan aldığım türü bilmiyorum ama cins componotus) görsel ekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 70867 Kraliçenin sağındaki arkadaş doğadan gelen arkadaşımız. Eminin çünkü kolonim uzun süredir yumurtlamıyordu, ilk yumurtasını vereli birkaç gün oldu birkaç günde evrelerini tamamlayacağını düşünmüyorum. Garip hissettiğim bir konu. Fikirlerinizi merak ediyorum..(daha net fotoğrafları birkaç güne ekleyeceğim sadece örnek olması için şuan bu kalitede atıyorum.)
Daha işçisi bile çıkmamış bir koloniye formikaryumda bakmayın. Yumurtlamamasının sebebi de bu olabilir.

Mathilda

Larva
Üye
Daha işçisi bile çıkmamış bir koloniye formikaryumda bakmayın. Yumurtlamamasının sebebi de bu olabilir.
5-6 tane olmak üzere işçiler var ve formikaryum gördüğünüz kadar bir alan, kraliçeyi bulduğum zaman 10ml lik bir şırıngada bakmaya başladım bulunduğum bölgede test tüpü yada 10ml den büyük şırınga bulunmuyordu. Çözüm olarak riskli de olsa çok minik bir düzenek hazıladım ortadaki büyük boşluğu nem sağlamak adına kullanıyorum. Beslenme olarak kastettiğim yer hemen alttaki küçük gaz betondan olan yer. İlk transferimde çok işçi kaybettim. Kraliçe strese girdi ve yumurtalarını yok etti. Fakat şuan gayet sakin ve yumurta sayım gün geçtikçe artıyor, beslenme sorunu da ufak ufak düzelme aşamasında. Teşekkür ederim kıymetli bilgi için. Cansın🙌