Bariyer yapımı

İlyas16

Nanitik
Üye
Merhaba, outworld için bariyer yapacağım. Elimde böyle pudra var, ayçiçek yağıyla karıştırıp bariyer yapacağım fakat yapay zekaya sorduğumda mantıklı olmadığını söylüyor. İşimi görür mü?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-07-02 at 13.55.01.jpeg
    WhatsApp Image 2026-07-02 at 13.55.01.jpeg
    18 KB · Görüntüleme: 7

Winnie

Nanitik
Üye
Hangi tür karınca için yapacaksınız?

Cann

Yumurta
Üye
Merhaba, outworld için bariyer yapacağım. Elimde böyle pudra var, ayçiçek yağıyla karıştırıp bariyer yapacağım fakat yapay zekaya sorduğumda mantıklı olmadığını söylüyor. İşimi görür mü?
aynı purdradan bende alıp yaptım zeytinyağı ile karıştırdım kokusu çok fazla geldi bana pudranın catalar için sürdüm daha tırmandıklarını görmedim

Antcolony

Minör
Üye
Zeytinyağı daha iyi olur. Hiç ayçiçeği ile yapan görmedim.

Sprint

Larva
Üye
Merhaba, bebek pudrası zeytinyağı karışımı oldukça etkili bir bariyer ancak arada bir yenilenmesi gerekiyor ve özellikle yeni iken ağır kokabiliyor. Şahsen zeytinyağı kokusunu severim ancak size ağır gelebilir deneyip görürseniz daha iyi olur. Ayçiçek yağı ile de aynı etkiyi görürsünüz muhtemelen. Ayrıca karışımı çok az miktarda yapmanızı öneririm fazla yaparsanız elinizde bir kase pudralı zeytinyağı kalır.

Winnie

Nanitik
Üye
Cataglyphisler çok tırmanıcı olmadığı için onlara kapak yeter.Cataglyphislere uygulamanızı gerek yok bence.

Winnie

Nanitik
Üye
Tuğkan abi kapaktansa bariyer kullanıyor. Bencede bariyer daha iyi.
Bazı türlerde bariyer tabiiki zorunlu ancak tuğkan abi bir videosunda cataglyphislerin tırmanma eğilimi bile göstermediğini söylüyor.Bariyerde kullanılabilir ancak cataglyphislerde kapaktan yanayım.

Antcolony

Minör
Üye
Bazı türlerde bariyer tabiiki zorunlu ancak tuğkan abi bir videosunda cataglyphislerin tırmanma eğilimi bile göstermediğini söylüyor.Bariyerde kullanılabilir ancak cataglyphislerde kapaktan yanayım.
Bence görüntü açısından bariyer daha ferah bir görsel oluşturuyor. Sizin düşüncenize saygı duyuyorum.

İlyas16

Nanitik
Üye
Anladığım kadarıyla ayçiçek yağıyla bir deneyimi olan yok, o zaman zeytinyağı yapayım. Benim için çok fark etmez zaten kokusu, yenileme olayı falan. Besleme yaparken sürekli firar veriyorum, en mantıklısı bariyer yapmak diye düşündüm. Zeytinyağı-pudra karışımını kaç günde bir yenilemem lazım peki?