Ballı su

LeeGZe

Yumurta
Üye
Tetramorium kraliçemin ilk işçileri çıktı ve ben de şekerli suyunu verdim, ancak şekerli suyu işçiler değil kraliçe içiyor işçiler yanına bile gitmiyor suyun, sebebi nedir?

I-Mende

Yumurta
Üye
Tetramorium kraliçemin ilk işçileri çıktı ve ben de şekerli suyunu verdim, ancak şekerli suyu işçiler değil kraliçe içiyor işçiler yanına bile gitmiyor suyun, sebebi nedir?
Nedenini bilemeyiz ama sıkıntılı bir durum değil çünkü kraliçe zaten işcillerle paylaşır içtiği şekerli suyu;)

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İlk doğan nanitik işçiler büyük kolonilere oranla harcanabilir işçiler değildir. Onlara zarar gelmesi koloniyi büyük ölçüde olumsuz etkiler. Kraliçe şekerli su içerken başına gelebilecek tehlikelerden en az hasarla kurtulabilecek bir canlıdır yani işçiye göre daha dayanıklıdır. Kraliçenin şekerli su içmeye gitmesi normaldir.

Karıncatürtespit

Yumurta
Üye
İşçiler ilk çıktığında dış iskeletleri sertleşmemiş olur ve kolonideki görevlerini yerine getiremez, işçilerin dış iskeletleri sertleşinceye kadar kraliçe sanki giç işçisi yokmuş gibi davranmaya devam eder ne zaman ki işçilerin dış iskeletleri sertleşir o zaman kraliçe geride durmaya işçiler de işlerini yapmaya başlar. Ama nanitic dediğimiz kraliçenin ilk işçilerinin ana görevi yumurtalara bakmak olduğundan yine kraliçeye ihtiyaç olabilecektir yani 1 2 nesil daha işçi aldığınızda siz de göreceksiniz ki kraliçe yumurtaların başında bekliyor 😀