Balık

katilc

Pupa
Üye
Merhabalar sizlere sorularım olacaktı.
1- Yarın balıklarım ,vatozlarım ,bitkilerim ve karideslerim geliyor akvaryumların suyu oturdu dinlendi bakteri ilacı da kullandım şimdi sadece balıkları eklemek kaldı. Balıkları, vatozları ve karidesleri nasıl suya alıştırırım internetten baktım fakat sizlere de sorayım dedim.
2- Balıkları, vatozları ve karidesleri aynı kapta mı alıştıracağım?
3- Akvaryum boş şuan sadece toprak var alt tabakada bitkilere nasıl bir işlem uygulamam gerek ekmeden önce ve nasıl sağlıklı bir şekilde ekebilirim?
(Vatozlar 1 kısa kuyruk ve 3 lda tül vatoz, karidesler kırmızı karides, lepistesler de albino full red, bitkiler ise lepistes otu ve 55 kök karışık kolay bitkiler)

Koraykbl

Yumurta
Üye
Merhabalar sizlere sorularım olacaktı.
1- Yarın balıklarım ,vatozlarım ,bitkilerim ve karideslerim geliyor akvaryumların suyu oturdu dinlendi bakteri ilacı da kullandım şimdi sadece balıkları eklemek kaldı. Balıkları, vatozları ve karidesleri nasıl suya alıştırırım internetten baktım fakat sizlere de sorayım dedim.
2- Balıkları, vatozları ve karidesleri aynı kapta mı alıştıracağım?
3- Akvaryum boş şuan sadece toprak var alt tabakada bitkilere nasıl bir işlem uygulamam gerek ekmeden önce ve nasıl sağlıklı bir şekilde ekebilirim?
(Vatozlar 1 kısa kuyruk ve 3 lda tül vatoz, karidesler kırmızı karides, lepistesler de albino full red, bitkiler ise lepistes otu ve 55 kök karışık kolay bitkiler)
1-Suya alıştırmayı istersen balıkların bulunduğu poşeti direk akvaryuma koyarak 5 dk beklersin ve su değerleri dengelenir sonra balıkları koyabilirsin. Veya 1 kapta ayrı ayrı olucak şekilde önce bir gurubu sonra diğer gurubu alıştırıp yapabilirsin.
2-ayrı ayrı alıştırman daha iyi olacaktır.
3-pek bilgim yok ama çoğu bitkiyi koymadan önce yıkamak önerilir çünki böcek vs. gelebiliyor üstünde.

Ü

Üye silindi 8734

1-Gelen tüm canlıları bir kovaya koy sonra üstüne her 5 dakika bir akvaryumdan az bir miktar su ilave et veya hava hortumun varsa damlatma yapabilirsin
su ilavesini 4-5 bardak yaptıktan sonra akvaryuma file ile ekleyebilirsin diğer su akvaryuma karışmasın
2-Evet,isteğe bağlı olarak ayrı ayrıda yapabilirsin kovan küçükse
3-Bitkileri direk geldiği gibi ekebilirsin