Baldacci işçi birleştirmesi

this_one

Larva
Üye
Elimde 2 adet Camponotus baldaccii kolonim var. Ama bir kolonideki kraliçem anlamadığım şekilde öldü. Şehir değişikliğinden sonra oldu stresini atamadı diye düşünüyorum. İkisinin de yaklaşık 10'ar tane işçileri ve yumurtaları var. Ölü kraliçeyi alıp iki tüpü de ortak bir outworlde bağlamayı düşünüyorum. Sizce mantıklı olur mu hata mı yapmış olurum yoksa?

Ayberkfb

Minör
Üye
Eskiden bu konu hakkında @Cihan__ üstadımla konuşmuştuk. 2 Messor kolonisini aynı outworld’e bağlarsak multilenir mi diye. Şimdi de ben aynısını yaptım ama daha değişik bir şekilde. Şimdi konu açacağım ama sizin meseleye gelirsek bence zamanla feromonlar bir süre sonra harmanlanabilir, işçi birleşimi olabilir. Ama savaşırlarsa diğer koloni kötü etkilenir, belki kraliçeyi kaybedebilirsiniz. Denerseniz bence göz önünde bir yerde tutun, kötü bir şey olursa müdahale edersiniz.

this_one

Larva
Üye
Eskiden bu konu hakkında @Cihan__ üstadımla konuşmuştuk. 2 Messor kolonisini aynı outworld’e bağlarsak multilenir mi diye. Şimdi de ben aynısını yaptım ama daha değişik bir şekilde. Şimdi konu açacağım ama sizin meseleye gelirsek bence zamanla feromonlar bir süre sonra harmanlanabilir, işçi birleşimi olabilir. Ama savaşırlarsa diğer koloni kötü etkilenir, belki kraliçeyi kaybedebilirsiniz. Denerseniz bence göz önünde bir yerde tutun, kötü bir şey olursa müdahale edersiniz.
Evet masamın üstünde göz önünde tutmayı düşünüyorum aksi bişey olursa müdahale etmek için

Tuğkan abi limonu karıncaların kendisini temizlemesi için kullanıyordu. Aynı şekilse kraliçesi ölen koloniye limon koyup kendilerini temizlemeleri için beklesem feromon için faydalı olur mu sizce

Ayberkfb

Minör
Üye
Evet masamın üstünde göz önünde tutmayı düşünüyorum aksi bişey olursa müdahale etmek için
tecrübelerinizi bekliyorum inş en az kayıpla bu işi bitirirsiniz.

Tuğkan abi limonu karıncaların kendisini temizlemesi için kullanıyordu. Aynı şekilse kraliçesi ölen koloniye limon koyup kendilerini temizlemeleri için beklesem feromon için faydalı olur mu sizce
onu mite için yaptı diye biliyorum ama denemekte ayda var

Ayberkfb

Minör
Üye
İnşallah başarılı olurum . Gelişmeleride buradan paylaşacağım yada yeni konu açıp aşamaları paylaşbilirim
bence buradan fotograflarla destekleyerek güncellemeler yaparak paylaşın. Benim denememde az önce 2 işçi kavga ediyorlardı müdahale ettim sizin koloniyide yakından takipteyim

İnşallah başarılı olurum . Gelişmeleride buradan paylaşacağım yada yeni konu açıp aşamaları paylaşabilirim
işçi birleştirme süreciniz bitince benim açtıgım konuya bu konunun linkini paylaşıp bilgi ve tecrübelerimizi harmanlanmasına katkıda bulunabilirsiniz

this_one

Larva
Üye
bence buradan fotograflarla destekleyerek güncellemeler yaparak paylaşın. Benim denememde az önce 2 işçi kavga ediyorlardı müdahale ettim sizin koloniyide yakından takipteyim

işçi birleştirme süreciniz bitince benim açtıgım konuya bu konunun linkini paylaşıp bilgi ve tecrübelerimizi harmanlanmasına katkıda bulunabilirsiniz
Tamamdır diğer arkadaşlarada faydalı bi süreç olur umarım

this_one

Larva
Üye
Kırmızı cover ölen kraliçeye ait . Koloniyi iki gündür havalandırdım. Şimdide outwordun içine koydum kendi başlarına temasa girmelerini bekleyeceğim.

Ekli dosyalar

• IMG_6727.jpeg
    IMG_6727.jpeg
    20.7 KB · Görüntüleme: 5