Bahçemdeki karıncalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Seuthes

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar bahçede hangi karıncalar var diye bakmak için bugün dolaştım biraz. Bulduklarımı sizlerle paylaşmak istedim. Cinsleri konusundada yardımcı olursanız çok sevinirim. Cinslerini bilmediğim için numarayla göstericem
1-IMG_6469.jpeg
2-IMG_6470.jpeg
3-IMG_6455.jpeg
4-IMG_6484.jpeg
5-
IMG_6451.jpegIMG_6445.jpeg
5 numara çok kalabalıktı bahçenin öbür ucuna uzanan nerdeyse 5/6m lik yol yapmışlardı. Birde belki yardımcı olur diye 1 ve 5 numaraların yuvaları ağaçdaydı

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
1-Crematogaster
2-Lasius
3-Lasius
4-Messor
5-Camponotus
Bazı Fotoğraflar hiç net değil o yüzden emin değilim.

Enesersoy45

Media
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
1-Crematogaster
2-Pheidole
3-Tapinoma
4-Messor
5-Lasius fuliginosus gibi duruyor
6-Formica

Bence 2 prenopilens türü fark ettiyseniz bazı karıncaların abdomeni şişik yani besinleri o karıncalarda topluyorlar galiba (Tahminim)
Abdomen değil o🫠

Seuthes

Yumurta
Üye
1-Crematogaster
2-Pheidole
3-Tapinoma
4-Messor
5-Lasius fuliginosus gibi duruyor
6-Formica

Abdomen değil o🫠
Formica dediğiniz kraliçemi hocam ölü olanlar

birde söylediğiniz lasius türü nadir bir türmü?Şimdi baktımda forumdaki rehbere yazdığı gibi aynı ağaç kökünde yuvaları ve yine yazdığı gibi çevredeki ağaçları sarmışlardı (muhtemelen öz suyu için) sayılarıda çok fazlaydı diğerlerine göre

Son düzenleme:

Enesersoy45

Media
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Formica dediğiniz kraliçemi hocam ölü olanlar

birde söylediğiniz lasius türü nadir bir türmü?Şimdi baktımda forumdaki rehbere yazdığı gibi aynı ağaç kökünde yuvaları ve yine yazdığı gibi çevredeki ağaçları sarmışlardı (muhtemelen öz suyu için) sayılarıda çok fazlaydı diğerlerine göre
IMG_6445.jpeg
Formica

IMG_6482.jpeg
Camponotus majörleri

Lasius fuliginosus; nadir, değerli ve parazitik bir lasius. Ülkedeki tüm diğer lasiusları parazitikleştirebilen tek lasius türü. Lasius umbratus da tıpkı L. fuliginosus gibi parazitik bir lasius fakat fuligionosus umbratusu da parazitikleştirebiliyor. Parazite parazitlik yapan bir parazit.

slmgoko

Yumurta
Üye

Seuthes

Yumurta
Üye
hocam 5. de iki tane fotoğraf atmıştım yani formica dediğiniz aslında 5. nin yuvasıydı uzaktan çekmişim biraz kusura bakmayın karışması normal. işçilerini yakındanda çekmiştim ona baksanız daha doğru olur, onada lasius demiştiniz. teşekkür ediyorum bilgiler içinde bu lasiusların uçuşlarını takip etmeye çalışıcam bende merak ettim😂 parazitin paraziti değişik bir olaymış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...