Bacağı kırık kraliçe

karıncagünüğü

Minör
Üye
Dostlar kraliçemin bacağı mı kırık?

Ekli dosyalar

• IMG_2619.jpeg
    IMG_2619.jpeg
    102 KB · Görüntüleme: 29

det

Larva
Üye
Dostlar kraliçemin bacağı mı kırık?
Ön bacakta hasar kraliçenin o antenini temizleyememesine neden olacağı için sorun olabilir. (diğer tarafın bacağıyla kırık tarafın antenini temizleyebilir mi bilmiyorum) ama 1 bacak kaybı ve bir antenin düzgün temizlenememesinin ciddi sorun yaratacağını sanmıyorum.

_Antlantis_

Larva
Üye
Ön bacakta hasar kraliçenin o antenini temizleyememesine neden olacağı için sorun olabilir. (diğer tarafın bacağıyla kırık tarafın antenini temizleyebilir mi bilmiyorum) ama 1 bacak kaybı ve bir antenin düzgün temizlenememesinin ciddi sorun yaratacağını sanmıyorum.
Ön bacaklar kraliçeler için önemlidir feromon salgılamaları ile bağlantılı diye biliyorum bacaklarında sıkıntı varsa yürüyemiyorsa zaten koloni kuramaz.

karıncagünüğü

Minör
Üye
Ön bacaklar kraliçeler için önemlidir feromon salgılamaları ile bağlantılı diye biliyorum bacaklarında sıkıntı varsa yürüyemiyorsa zaten koloni kuramaz.
Hayır yürüyebiliyor ayağıda kullanıyor ama içe doğru basıyor ve sanki bacak titriyo gibi içe dışa haraket ediyor.

emre9293

Majör
Üye
Bence işçiler temizler anteni.

det

Larva
Üye
Ön bacaklar kraliçeler için önemlidir feromon salgılamaları ile bağlantılı diye biliyorum bacaklarında sıkıntı varsa yürüyemiyorsa zaten koloni kuramaz
Ön bacakların feromon salgılamaya etkisi var mı ? Benim kraliçem ön ayaklarından birini kullanamıyor diğerini de tam kullanamıyor ama yürüyebiliyor. Yumurtladı, koloni kurar mı ?

_Antlantis_

Larva
Üye
Ön bacakların feromon salgılamaya etkisi var mı ? Benim kraliçem ön ayaklarından birini kullanamıyor diğerini de tam kullanamıyor ama yürüyebiliyor. Yumurtladı, koloni kurar mı ?
Feromon ile alakası olduğunu duydum ama tam detayları bilmiyorum araştırmadım. Koloni kurabilir ama ne kadar sağlıklı olur bilemem kraliçe ne kadar sağlam olursa olsun feromonları baskın değilse işçiler onu öldürür.