Ön bacakta hasar kraliçenin o antenini temizleyememesine neden olacağı için sorun olabilir. (diğer tarafın bacağıyla kırık tarafın antenini temizleyebilir mi bilmiyorum) ama 1 bacak kaybı ve bir antenin düzgün temizlenememesinin ciddi sorun yaratacağını sanmıyorum.Dostlar kraliçemin bacağı mı kırık?
Ön bacaklar kraliçeler için önemlidir feromon salgılamaları ile bağlantılı diye biliyorum bacaklarında sıkıntı varsa yürüyemiyorsa zaten koloni kuramaz.Ön bacakta hasar kraliçenin o antenini temizleyememesine neden olacağı için sorun olabilir. (diğer tarafın bacağıyla kırık tarafın antenini temizleyebilir mi bilmiyorum) ama 1 bacak kaybı ve bir antenin düzgün temizlenememesinin ciddi sorun yaratacağını sanmıyorum.
Hayır yürüyebiliyor ayağıda kullanıyor ama içe doğru basıyor ve sanki bacak titriyo gibi içe dışa haraket ediyor.Ön bacaklar kraliçeler için önemlidir feromon salgılamaları ile bağlantılı diye biliyorum bacaklarında sıkıntı varsa yürüyemiyorsa zaten koloni kuramaz.
Bence işçiler temizler anteni.Ön bacakta hasar kraliçenin o antenini temizleyememesine neden olacağı için sorun olabilir. (diğer tarafın bacağıyla kırık tarafın antenini temizleyebilir mi bilmiyorum) ama 1 bacak kaybı ve bir antenin düzgün temizlenememesinin ciddi sorun yaratacağını sanmıyorum.
Ön bacakların feromon salgılamaya etkisi var mı ? Benim kraliçem ön ayaklarından birini kullanamıyor diğerini de tam kullanamıyor ama yürüyebiliyor. Yumurtladı, koloni kurar mı ?Ön bacaklar kraliçeler için önemlidir feromon salgılamaları ile bağlantılı diye biliyorum bacaklarında sıkıntı varsa yürüyemiyorsa zaten koloni kuramaz
Feromon ile alakası olduğunu duydum ama tam detayları bilmiyorum araştırmadım. Koloni kurabilir ama ne kadar sağlıklı olur bilemem kraliçe ne kadar sağlam olursa olsun feromonları baskın değilse işçiler onu öldürür.Ön bacakların feromon salgılamaya etkisi var mı ? Benim kraliçem ön ayaklarından birini kullanamıyor diğerini de tam kullanamıyor ama yürüyebiliyor. Yumurtladı, koloni kurar mı ?