Aybars’ın kraliçe karınca arama günlüğü

AybarsErten

Yumurta
Üye
Bu gün 4. gün sabah ve öğlen ortalama 2-3 saat dolaştım. Saat 14.27 civarlarından yağmur yağdı. Biraz bekledikten sonra arayışa çıktım ama herhangi bir şekilde yine bulamadım. Park kenarları, patikalar, toprak araziler vb. olmak üzere bulabileceğim çoğu yeri gezdim ama bulmadım. Ve hobiye olan hevesim kaçıyor malzemelerim de gelmediler ne yapacağımı bilmiyorum.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Bu gün 4. gün sabah ve öğlen ortalama 2-3 saat dolaştım. Saat 14.27 civarlarından yağmur yağdı. Biraz bekledikten sonra arayışa çıktım ama herhangi bir şekilde yine bulamadım. Park kenarları, patikalar, toprak araziler vb. olmak üzere bulabileceğim çoğu yeri gezdim ama bulmadım. Ve hobiye olan hevesim kaçıyor malzemelerim de gelmediler ne yapacağımı bilmiyorum.
Heyecanınız fazlasıyla anlaşılır fakat bu kadar çaba harcamanız muhtemelen bulamadan hobiden soğumanızla sonuçlanacaktır. Yaptığınız yürüyüşlerde tek amacınız karınca bulmak olmasın, olabildiğince yürüyüşten keyif almaya çalışın. Çoğunlukla aramadığınızda karşınıza çıkar zaten, ne yazık ki tamamen şans meselesi. Umarım en yakın zamanda bulursunuz, iyi aramalar.

AybarsErten

Yumurta
Üye
Heyecanınız fazlasıyla anlaşılır fakat bu kadar çaba harcamanız muhtemelen bulamadan hobiden soğumanızla sonuçlanacaktır. Yaptığınız yürüyüşlerde tek amacınız karınca bulmak olmasın, olabildiğince yürüyüşten keyif almaya çalışın. Çoğunlukla aramadığınızda karşınıza çıkar zaten, ne yazık ki tamamen şans meselesi. Umarım en yakın zamanda bulursunuz, iyi aramalar.
Teşekkürler normalde bir yere gitmem gerekiyor gün içerisinde sürekli olarak varacağım yere 1-2 saat önceden yola çıkıyorum o sırada yavaş bir tempo ile yürüyerek etrafa bakıyorum yolu uzatıyorum ama dediğim gibi hiç karşılaşmadım biraz moral bozucu oldu

chapa

Yumurta
Üye
Saat kaç gibi uyuduğunuzu bilmiyorum ama gece sokak lambaları etrafına bakabilirsiniz. Yada kendiniz ışık ayarlarsınız. Bende çok uzun süre arayıp bulamadım. Gece çalışırken lambaları kontrol ettim çalıştığım günler. Ve Bi süre sonra, 2 3 gün içerisinde istemediğim kadar kraliçe buldum. Bu iş tamamen şans. Uçuş varsa rahat bulursunuz önemli olan uçuşa denk gelmek. Ben sizin yerinizde olsam etrafta çok ışık olmayan bir yerdeki Bi ışık kaynağını geceleri kontrol ederim. Uçuş olup olmadığını öğrenmek için. Bu arada çok kafaya takmayın illa denk gelicektir. Bol şanslar.

AybarsErten

Yumurta
Üye
Dün 28.08.2024 Çarşamba günü saat 23.00 arayışa çıktım. Saat 00.00 kadar ışıkların altında gezdim kendim ışık kaynağı yaratıp bekledim ama maalesef yine kraliçe bulamadım. Bugün 29.08.2024 sabah 8.00 gibi evden çıktım normal yürüyüş için gezerken etrafa bakındım ama yine bulamadım. Günün devamında ne olacak bir fikrim yok ama galibe kraliçe karınca sipariş vereceğim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

chapa

Yumurta
Üye
Dün 28.08.2024 Çarşamba günü saat 23.00 arayışa çıktım. Saat 00.00 kadar ışıkların altında gezdim kendim ışık kaynağı yaratıp bekledim ama maalesef yine kraliçe bulamadım. Bugün 29.08.2024 sabah 8.00 gibi evden çıktım normal yürüyüş için gezerken etrafa bakındım ama yine bulamadım. Günün devamında ne olacak bir fikrim yok ama galibe kraliçe karınca sipariş vereceğim.
Yani kendi bulduğun kraliçenin keyfi başka. Kraliçe bulduğunda 3 4 ay beslemek çok sıkıcı. İşçi sayısı artana kadar bekliyorsun.Bence işin en keyifli yanı kraliçe bulmak olduğu için tavsiye etmiyorum. Sipariş edersen ne olur? Kraliçe görmüş olursun ve bulduğun karıncanın kraliçe mi olduğunu daha rahat anlarsın. Ama birsürü video izlemişsindir kraliçe ile ilgili. O yüzden aramaya devam et. Sadece çok anlam yükleme. Kendimden örnek verim. Otelde 30 gün geceleri çalıştım. Toplam 3 tane uçuşa denk geldim. Uçuşun tekinde 1 2 kraliçe gördüm küçük oldukları için yakalayamadım. Ama diğer 2 uçuşta istemediğim kadar kraliçeye rastladım. Gece 20den fazla kraliçe gördüm. Uçuşa denk gelirsen benim gibi aç gözlülük yapma. 3 tane al en fazla. Bol şanslar