Axolotum gelişimi çok yavaş

Gorkemcakmakcı

Yumurta
Üye
Axolotlum 6 ay içinde çok az bi gelişim gösterdi, 2-3 cm arası bir şey uzadı. Bana 6 cm uzunluğunda geldiği için büyüyene kadar 50 LT bir akvaryumda besledi. Sorun bu olabilir mi acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:
V

Vedad

Axolotlum 6 ay içinde çok az bi gelişim gösterdi, 2-3 cm arası bir şey uzadı. Bana 6 cm uzunluğunda geldiği için büyüyene kadar 50 LT bir akvaryumda besledi. Sorun bu olabilir mi acaba?
akvaryum hala 50lt ise az.
suyunun 18 derece olması lazım
bunlar sizde kaç??

must

Yumurta
Üye
kullandığınız yemde etkiler.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Axolotllarda gelişim su seviyesinin alçak olduğu uzunluğun ise en az 80cm olduğu tanklarda daha hızlıdır ortalama 80x40x30h bir akvaryum uygun olur. Ayrıca yavruyken sık sık artemia biraz daha büyüdüğünde ise dondurulmuş kan kurdu ve un kurdu gibi canlı yemler ile beslemek gelişim açısından önemlidir. Metabolizma hızı da gelişimdeki önemli faktörlerdendir sıcaklık ve su parametreleri metabolizma hızına doğrudan etki eder olması gereken bazı su parametreleri; sıcaklık: 16-19°C
TDS: 150-400ppm
pH: 7-7,5

Hemen hemen tüm şebeke suları ve hazır sular pH açısından istenen değeri verir. Fakat hazır içme sularının neredeyse hepsi 40-90ppm arasında tds değerlerine sahipler. Çok bir sorun olmaz fakat en sağlıklısı 200-300ppm aralığıdır.