Axolotl um cok az yem yiyor

BrokenKingdom

Yumurta
Üye
Axolotlum yaklaşık 5cm yavru ve nerdeyse hiç yem yemiyor. Kuru kurt aldım, dip yemi aldım, haşlanmış et verdim. Haşlanmış eti ve dip yemini biraz yedi şimdi trendyoldan yeni yem sipariş ettim axolotl için umarım yer. Bunun dışında alabileceğim yem var mı ve nereden alabilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
V

Vedad

Axolotlum yaklaşık 5cm yavru ve nerdeyse hiç yem yemiyor. Kuru kurt aldım, dip yemi aldım, haşlanmış et verdim. Haşlanmış eti ve dip yemini biraz yedi şimdi trendyoldan yeni yem sipariş ettim axolotl için umarım yer. Bunun dışında alabileceğim yem var mı ve nereden alabilirim?
Suyun ısısı soğuk ve yeterli alanı varsa neredeyse hiçbir sorun çıkmaz. Canlı yeni geldiyse stresten yem yemiyor olabilir.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Canlı dediğiniz gibi yeni geldiyse eğer yeni yerine uygun şekilde aşılama yaparak aktardıysanız muhtemelen strestendir. Eğer sorun 1-2 hafta da devam ederse o zaman tekrar konu açın. Haşlanmış et axolotl'ın habersiz geldiği ve tam anlamıyla oturmamış bir suyunuz olduğunu düşünürsek su değerlerini çok çabuk bozabilir tavsiye etmem. Kuru yemi de ağzına sığabilecek şekilde iyice küçültmeniz gerekli. Kendim bizzat beslemesemde axolotlların yemi daha çok koku yolu ile bulduklarını biliyorum bu yüzden attığınız yemi bulmaları zor oluyor olabilir attığınız yemi almadan 5-10dk gözlemleyin. Ayrıca o boyutlarda henüz yavru sayılacak bir axolotlu küçük bir kapta canlı artemia ile beslemek daha doğru olacaktır.

sencer21b

Yumurta
Üye
@Rafetolgun kendisine sorabilirsiniz kendiside axolot besliyor

yumumimi

Yumurta
Üye
Merhabalar, axolotl bakımı zor bir canlıdır. Yeni başlayanlar için ise 5 cmlik bir axolotl daha da zordur. Yem yememesi stres kaynaklıdır. Nasıl bir akvaryuma sahipsiniz bilmiyorum ama strese sokabilecek başlıca etkenleri ise toptan sıralayalım:
1- İşin en zor kısmı su ısısı (16-20 derece arası olmalı). Bunu en basit buzlukta dondurulmuş pet şişelerle çözebilirsiniz. Soğutucu fan denemeyin çünkü yaz aylarında etkisiz kalacaktır.
2- Çok ışık sevmezler. Akvaryumunuzda canlı bitki varsa ve ışıklandırma ihtiyacı duyuyorsanız, karanlıkta kalabileceği saklanma alanları yaratmalısınız.
3- Zeminde hareket edebileceği ince taneli (0,5 mm) kum olmalı. Cama cam akvaryumlarda hareket kabiliyeti düşük kalacaktır. Bu da strese girmesine neden olabilir.
4- Filtreleme önemlidir. Bunu askı veya pipo filtreyle çözebilirsiniz.
5- Akvaryum boyutunu en az 80 litre olmalı ve haftalık 1/3 oranında dinlenmiş su değişimi yapılmalı.
6- Canlınızı yeni aldıysanız bir alışma süresi vardır, ona zaman tanıyın.
7- Yem çeşitliliğini artırın. Solucan, un kurdu, dondurulmuş kan kurdu, dubia, canlınız için idealdir.