Axolotl soru

darkex

Yumurta
Üye
3 gün önce axolotl aldım belirli sorularım olacak
akvaryumun fotoğrafı WhatsApp Image 2024-08-10 at 4.36.55 PM (3).jpeg
1.90 litre akvaryumum var tecrübesizlikden dolayı neredeyse hepsini doldurdum.Bugün yarısını azallttım hayvan rahatladı başka yapmam gereken bir şey var mı?
2.Aldıgım yer bana bakteri kültürü oturmasın bir şey olmaz balık degil bu dedi.İnandım 2.gün direkt akvaryuma koydum axolotlumu sorun olur mu ? (ben gene de önlem olarak betta akvaryumumdaki filtreyi sıktım içine bakteri oluşsun diye)
3.Çeşme suyuyla hazır suyu karıştırdım 3 litre hazır su vardır sorun olur mu ? su klorlu falan değil.
4.Son soru olarak suyun derecesini düşüremiyorum 23 dereceye zor düşürdüm klimalı odadayım sürekli çalışıyor buz da atıyorum içerisine ama şuan 24 25 derecede geziyor (satan adam ben 27 ye alıştırdım dükkan hep öyle falan dedi bir şey demedim) Önümüzdeki ay 3 lü fan sogutucu sistemi yaptırıcam.
Yorumlarınızı ve gözümden kaçan şeyleri söylerseniz sevinirim...

Yususuk

Larva
Üye
Hocam ne kadara aldınız? Birde sanırım bunlarda akciğerde var. Yani yukarı çıkıp hava alması gerek diye biliyorum. Akvaryuma ufak bir tümsek yapabilirsiniz.

darkex

Yumurta
Üye
Hocam ne kadara aldınız. Birde sanırım bunlarda akciğer de var. Yani yukarı çıkıp hava alması gerek diye biliyorum. Akvaryuma ufak bir tümsek yapailirsiniz.
1000 tl ye aldım.Konuda sordugum diğer sorular hakkında bi fikrin var mı ?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
İlk başta şunu söylemek istiyorum, lütfen satıcılara güvenmeyin. Arasında dürüst olanları da olsa çoğunluğu maalesef kendi çıkarları peşinde, hobinin gelişip gelişmemesini umursamadan bilgilerini çoğu zaman hobicilerden saklarlar. Böyle kişilere ister satıcı olsun ister olmasın asla güvenmeyin.

Fanla 4-5 derece daha düşürebilirsin. Direkt buz kullanımı önermiyorum, buzun bakteri tutma özelliği var ve ani değişimlere sebep olabiliyor mecbur buz kullanmanız gerekiyorsa da 0,5 litrelik şişeleri dondurup içine atabilirsiniz. 27 dereceye alıştırdım gibi bir durum da söz konusu olamaz. Yaşar ama asla sağlıklı olmaz. Bakteri kültürü oluşmadan ekledim demişsiniz canlıyı, çok bir problem olacağını sanmıyorum. Filtre olarak ne kullanıyorsunuz? Akvaryuma tümsek yapmanıza gerek yok düz bir şekilde kalabilir.

Ali7

Larva
Üye
3 gün önce axolotl aldım belirli sorularım olacak
akvaryumun fotoğrafı Ekli dosyayı görüntüle 41542
1.90 litre akvaryumum var tecrübesizlikden dolayı neredeyse hepsini doldurdum.Bugün yarısını azallttım hayvan rahatladı başka yapmam gereken bir şey var mı?
2.Aldıgım yer bana bakteri kültürü oturmasın bir şey olmaz balık degil bu dedi.İnandım 2.gün direkt akvaryuma koydum axolotlumu sorun olur mu ? (ben gene de önlem olarak betta akvaryumumdaki filtreyi sıktım içine bakteri oluşsun diye)
3.Çeşme suyuyla hazır suyu karıştırdım 3 litre hazır su vardır sorun olur mu ? su klorlu falan değil.
4.Son soru olarak suyun derecesini düşüremiyorum 23 dereceye zor düşürdüm klimalı odadayım sürekli çalışıyor buz da atıyorum içerisine ama şuan 24 25 derecede geziyor (satan adam ben 27 ye alıştırdım dükkan hep öyle falan dedi bir şey demedim) Önümüzdeki ay 3 lü fan sogutucu sistemi yaptırıcam.
Yorumlarınızı ve gözümden kaçan şeyleri söylerseniz sevinirim...
Selam suyu çok koymuşsunuz gibi geldi çeyreğini doldursanız yeterli olur bence ve Yususuk'un da dediği gibi onun girebileceği suyla bitişik ama su dışında mağara benzeri bir tümsek yapın faydalı olur bence

Örnek foto:

Ekli dosyalar

• IMG_20240812_121218.jpg
    IMG_20240812_121218.jpg
    20.7 KB · Görüntüleme: 8

darkex

Yumurta
Üye
Su 24 25 derece sorun olur mu ? sogutucuyu ancak önümüzdeki ay ayarlayabilicem.

darkex

Yumurta
Üye
İdare eder diye düşünüyorum. Dediğim yöntemle buzla destekleyin.
Buz devamlı atıyorum oda klimalı ama akvaryum 90 litre oldugundan sanırım en az 23 derece görebildim 1.5 litrelik 2 tane su şişesini buzlu atmama rağmen.

İdare eder diye düşünüyorum. Dediğim yöntemle buzla destekleyin.
Konudaki sorularıma da yanıt verir misiniz ? ayrıyeten satan adam 27 dereceye alıştırdım dedi ne kadar doğru ?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Anladım, dediğim gibi elinizden geldiğince destekleyin. Elinizde fan vs. varsa su yüzeyine doğrultun. Su seviyenizi azaltabilirsiniz. Diğer sorularınızı yukarıda cevapladım.

Art arda olan mesajlarınızı da ilk mesajınızı düzenleyerek ona eklerseniz sevinirim. Art arda atılan mesajlar mesaj kirliliğine girdiği için uyarı puanı vermek zorundayız. Bu konu hakkında duyuru kısmındaki uyarı sistemi adlı konuyu inceleyebilirsiniz. Yukarıdaki iki mesajınızı ben birleştiriyorum, bir dahakine dikkat ederseniz sevinirim. Axolotl hakkında yukarıda cevapladıklarım hariç cevaplamamı istediğiniz soru varsa yazabilirsiniz.

darkex

Yumurta
Üye
Anladım, dediğim gibi elinizden geldiğince destekleyin. Elinizde fan vs. varsa su yüzeyine doğrultun. Su seviyenizi azaltabilirsiniz. Diğer sorularınızı yukarıda cevapladım.

Art arda olan mesajlarınızı da ilk mesajınızı düzenleyerek ona eklerseniz sevinirim. Art arda atılan mesajlar mesaj kirliliğine girdiği için uyarı puanı vermek zorundayız. Bu konu hakkında duyuru kısmındaki uyarı sistemi adlı konuyu inceleyebilirsiniz. Yukarıdaki iki mesajınızı ben birleştiriyorum, bir dahakine dikkat ederseniz sevinirim. Axolotl hakkında yukarıda cevapladıklarım hariç cevaplamamı istediğiniz soru varsa yazabilirsiniz.
Çok pardon ben görmemişim forumda yeniyim de biraz filtrem bu şekilde.Yem olarak günde 1 un kurdu veriyorum hareketleri de normal bi sorun yok gibi su derecesini de yakın zamanda 20 18 arasına oturtursam güzel olucak gibi.